Pittig Spaans kippannetje

Een verrassend smakelijk 1-pansgerecht met een Spaanse twist.

Ingrediënten:

1 ui, knoflook, 1 rode paprika, champignons, olijven, 400 kipfilet, 2 el bloem, 1 tl pittige paprikapoeder, zout en peper, olijfolie, 100 gr rookspek, 1 pakje gepelde tomaten, 1 glas sherry.

Bereiding:

Snipper de ui, knoflook, snij de paprika en champignons. Snij de kip in blokjes. Doe de bloem met paprikapoeder en zout en peper in een plastic zak en schud het vlees door tot het rondom met een dun laagje bloem is bedekt. Verhit olie in de pan, voeg spek, ui, knoflook, paprika en champignons toe. Voeg de gepelde tomaten en olijven toe en laat zachtjes koken. Verhit in een koekenpan olie en bak het vlees totdat het begin te kleuren. Blus af met sherry, laat nog eventjes garen. Daarna voeg je het vlees aan de saus toe en laat het ca. 5 min. even sudderen. Serveren met rijst !!

Eet smakelijk !!

4 Comments on Pittig Spaans kippannetje

  1. Ga ik ook weer maken Sandra! De witlofschotel was heerlijk, dankjewel!Groetjes, Ria

  2. Sandra, voor hoeveel personen is dit recept ?

    • hoi Karin, met 400 gram kip zou ik zeggen 4 personen maar dan zijn het geen hele grote eters 😉 de saus wordt wel heel goed gevuld door alle groentes die je er bij doet. Het ligt een beetje aan je voorkeur. Laat je mij weten hoe het was? Groetjes Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: