De Staat – Patronaat 26-02-2016

Marco Raino: De muziek van De Staat houdt mij al jaren in zijn greep, het is niet in een hokje te stoppen, is het nu rock of toch elektronisch…?

Inmiddels zijn we een aantal albums verder en worden ze eigenlijk alleen maar beter en waar thuis een paar jaar geleden nog gezegd werd “wat een herrie heb je nu weer opstaan” kan ik nu met een gerust hart de nieuwe cd “O” aanzetten.

Ik had ze door diverse omstandigheden echter nog nooit live zien spelen, op 3 nummers bij BNN’s That’s Live na (elke zaterdagavond op 3FM). Afgelopen februari was het eindelijk zover, ik ging ze voor het eerst live zien!! En wat een ervaring was dat, het hele concert heeft op mij een diepe indruk achtergelaten, wat een superstrakke show zetten ze neer, met voor mij als hoogtepunt van de avond een spetterende uitvoering van “Witch Docter”. De zanger Torre Florin ging het publiek in om het nummer te zingen en net als in de videoclip ontstond er een ronddraaiende groep mensen (de circle pit) om de zanger heen. Het gevoel op dat moment in de zaal bezorgde mij echt kippenvel en dat is wat voor mij bij muziek hoort, pure emotie…

© Foto Gerard Stolk

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: