Sportief met een missie!

“Nog tien secondennnnnnnnnnnnn, ik tel afffffffffffff, 10, 9, 8, 7, 6…….. let op,  hou je been recht en niet vanuit je rug……….” Ik hoor hier de stem van Karin van Soest, een gedreven bootcampcoach, een vrouw met een passie! Op maandag- en woensdagavond staan er gemiddeld 30 vrouwen én mannen (per avond!) op het Bannenhofterrein tegenover de lokale Appie die zich in het zweet te werken (voor diegene die hier niet bekenkarin1d zijn, ons gemeentehuis in Zaandijk is een paar jaar geleden gesloopt en bij gebrek aan interesse in nieuwbouwwoningen heeft de gemeente hier een soort van park/speelplek van gemaakt). Een opkomst waar menigeen sportschool jaloers op is. Karin is de drijvende motor achter deze bootcamp.

Bijna 3 jaar geleden kreeg deze meer dan sportieve dame de kriebels, zij wilde de op de bank hangende “ik wil wel sporten, maar waar moet ik heen en eigenlijk heb ik geen zin” Rooswijkers een beetje opporren. Een bootcamp, dat moest het worden! Zij heeft wat vrienden en bekenden uit de buurt opgetrommeld en is gewoon lekker gestart met 1 avond in de week. Na verloop van tijd bleek de animo zo groot dat er nog een tweede avond bijkwam.

Naast haar fulltime baan op kantoor doet zij elke week deze bootcamps, daarnaast mat zij ook nog diverse mensen af met personal training en “racet” zij regelmatig in de mud……. en dat gewoon allemaal voor de fun! Het mooie is dat ondanks of misschien wel dankzij haar fanatisme Karin vooral de liefde voor het bewegen wil overbrengen. Want zoals zij zelf zegt: “Sporten is zooooo leuk!” Zij heeft al vanaf dag 1 benadrukt dat het niet uitmaakt op welk niveau je zit en of je alles mee kunt doen: iedereen was en is welkom.

Deze positieve vibe vindt je onmiddellijk terug in de sfeer van de groep, iedereen helpt elkaar. Jong, oud, man of vrouw, alles mixt prima door elkaar en als iemand even niet mee kan doen, geen probleem! Hier tussendoor kwinkslagt Karin en moedigt zij iedereen aan om nog net even 1 tikje sneller, harder of hoger te gaan. De groep is in de loop der jaren aangevuld met mensen uit de hele Zaanstreek, er zijn erbij die speciaal 2x in de week voor Karin naar Zaandijk komen.

Hoe vet is dat je elke week weer, bij weer en wind, in zomer en winter zo’n 30 mensen per avond  en dat 2x in de week een heerlijk gevoel van “ik heb gesport en ik ben trots op mijzelf!” kan geven. En dat zelfs de schrijfster van dit stukje (ja die niet zo heul erruge sportieve…) nu twijfelt of zij niet haar sportschoenen en joggingbroek uit de mottenballen moet gaan halen………. dan ben je een kanjer!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: