Nita’s favoriet van Kate Bush

Muziekherinnering van Nita Klingers:

Ik kan mij nog heel goed herinneren wanneer haar voor het eerst hoorde. Het was 1982 en ik zat bij mijn vriendin Sandra thuis op bed. Ze liet mij een aantal l.p.’s zien die via het werk van haar vader bij haar beland waren. Dat gebeurde wel vaker, soms bekende artiesten en soms onbekende. Twee daarvan hebben een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Een daarvan was het debuutalbum van Kate Bush: The Kick Inside.  Hét album waar ze mee doorbrak door de hit ‘Wuthering Heights’. Met de achterkant van de hoes op onze knieën, inmiddels een regelmatig terugkerend ritueel, lazen en zongen we mee aan de hand van de gedrukte tekst met de liedjes en leerden we tegelijkertijd waar de muziek over ging. De muziek van Kate ging recht naar mijn hart en ik had het gevoel een soulmate te hebben gevonden. De melodieën en manier van zingen waren anders dan ik eerder gehoord had en de teksten bevatten spirituele en filosofische ideeën. Ik was betoverd en was vanaf dat moment niet meer dezelfde. Hoewel ik nagenoeg alles van haar in huis heb, is dit album mij het dierbaarst gebleven. Vier jaar na het uitbrengen (1978) is hij via een omweg bij mij terechtgekomen en staan nummers als “Moving” en “L’amour looks something like you” nog altijd in mijn top 10 van alltime favourites van deze bijzondere zangeres.

1 Comment on Nita’s favoriet van Kate Bush

 1. Voor mij is Kate Bush sinds het allereerste begin mijn favoriete zangeres. En dat is dus nooit overgegaan. Daarnaast zijn Elizabeth Fraser en Lisa Gerrard een goede derde en tweede (de plek maakt niet uit). Maar Kate is de onbetwiste numero uno.

  Mijn eerste kennismaking was dus de special in de Efteling, geloof ik. Verliefd is een groot woord, maar sjongejonge, wat een vertoning. Sorry, verschijning.

  Een top zoveel, daar waag ik me niet aan. Maar elk album heeft een top 5 aan nummers in zich. Een qua album top 5 van Lady Bush, vorrut dan maar:

  1. The Dreaming
  2. Never for Ever
  3. Hounds of Love (vooral kant 2)
  4. The Kick Inside
  5. Aerial

  Maar dit kan over een maand of wat weer anders zijn. We zijn mensen, immers.

  Ramon

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: