Andrélon Verleidelijk Kort – beter zonder siliconen?

Andrélon introduceert de allereerste haarverzorgingslijn speciaal voor kort haar: Andrélon Verleidelijk kort. Toen ik dit las ging ik even nadenken, is dat zo? Ja inderdaad, voor lang haar, gekleurd haar, rood en blond haar, beschadigd en zelfs krullend haar is er een lijn, maar voor de mensen met kort haar…….. niks nada noppes! Slimme zet van Andrélon want ca. 50% van de vrouwen in Nederland heeft kort haar. Een gat in de markt dus! De nieuwe lijn bestaat uit een siliconenvrije shampoo en conditioner. Doordat de shampoo en conditioner geen siliconen bevatten, wordt er geen laagje om het haar gevormd waardoor het haar niet verzwaart. De speciale droogshampoo gaat vet haar tegen en geeft het haar tussen 2 wasbeurten in een volumeboost. Met mijn korte koppie wat nog wel eens neigt naar vet haar ben ik natuurlijk de uitgelezen testpersoon!

Verleidelijk-kort-shampooAndrélon Verleidelijk kort shampoo

De shampoo zit in de welbekende knijpfles, je moet het dopje aan de bovenkant oplichten en door middel van op de kop houden en knijpen komt de shampoo eruit. De opening is vrij groot, voorzichtig doseren is aan te raden! De shampoo is doorzichtig van kleur en ruikt fris/licht chemisch. De shampoo verdeelt goed over het haar en het schuimt lekker. Na het uitspoelen merk ik aan mijn haar dat het stroef aanvoelt en dat een conditioner zeer wenselijk is.

Andrélon Verleidelijk kort conditioner

De conditioner zit in een ovale fles met de klik-opening aan de onderkant. Hierdoor “kledder” ik wel altijd een beetje met de conditioner maar goed dat spoelen we er onder de douche wel weer af. Het is een witte stevige substantie, ook deze ruikt fris/licht chemisch. Ik verdeel de Verleidelijk-kort-conditionersubstantie goed over mijn handen en breng deze vooral op het uiteinden van mijn haar aan. Even laten intrekken en uitspoelen en ja, het voelt zacht en soepel aan. Niet zijdezacht en slap maar mooi soepel.

Het is nu even afwachten hoe mijn haar opdroogt. Op de flesjes staat: geeft het haar volume & body…. en ja hoor……. dat doet het! Zonder föhnen of stijlen is mijn haar soepel en met volume. Na elke wasbeurt verbaas ik mij er weer over, hoe goed het valt. Wat mij betreft, bewijst Andrélon hiermee dat een goede doelgerichte shampoo en conditioner niet duur hoeft te zijn.

Andrélon Verleidelijk kort droogshampoo

Ik weet dat de revival van de droogshampoos bezig is maar ik heb zelf nog het ouderwetse beeld in mijn hoofd van mijn ouders die droogshampoo gebruikte en waar de witte vlokken in het rond vlogen. Hierdoor ben ik heel sceptisch begonnen aan deze test. Ik kon mij namelijk niet voorstellen dat je met droogshampoo er weer fris en stralend uit kon zien.

Verleidelijk-kort-droogshampooDe droogshampoo zit een spuitbus, dop eraf en spuiten maar. Wel verstandig is om even de gebruiksaanwijzing te lezen want je gebruikt het niet als een soort van haarlak maar je spuit de droogshampoo vanaf ca. 20 cm. op de haarwortel. Hierna laat je de droogshampoo 2 minuutjes drogen en kun je het haar stylen met de föhn of met je handen, wat je wilt. De droogshampoo ruikt fris maar wel ontzettend chemisch. Het is een soort van doorzichtige spray, net zoiets al haarlak.

Op een moment dat ik eigenlijk mijn haar moest wassen, heb ik deze spray gebruikt. Mijn haar zag er verpieterd en vettig uit. Zou dit nu echt werken? Nadat ik de droogshampoo had gebruikt, voelde mijn haar gelijk al fris aan. Na 2 minuutjes heb ik de borstel erdoor gehaald en met mijn handen verder gestyled en, ik ben overtuigd, het zat prima! Aan het einde van de dag begon het, uiteraard, weer in te storten. Ik gebruik het echt als verlenging van 1 dagje om het haar wat later te wassen. Het feit dat ik, zonder de testdruk, een paar dagen later weer de droogshampoo pakte, geeft aan dat ik overtuigd ben van de werking van het product.

Kortom: fijne producten om te testen en een aanwinst voor het Andrélon assortiment.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: