Donkerelf in de Wereld van Gruga

Welkom in de wondere Wereld van Gruga en in het speciaal onze Donkerelf Esmee! De Wereld van Gruga is vol met oeroude bossen, mysterieuze volkeren en fantastische wezens.

Esmee Zwart (2001), doet aan LARP! Dit betekent Live Action Role Play. In “gewoon” Nederlands is dat: levend actie rollenspel. Zij zag een keer zoiets voorbij komen op televisie en zei tegen haar moeder, dat wil ik ook! Omdat LARP voornamelijk beoefent wordt door volwassenen was het even zoeken naar een jongere-afdeling. Deze werd gevonden in vorm van Lost & Found in Utrecht. Er was keuze uit 3 werelden om je bij aan te sluiten: Kamp Halfbloed, De Wilde Jacht en De Wereld van Gruga.

De wereld van Gruga leek Esmee wel wat. Wat is het verhaal van de Wereld van Gruga?

Bijna was Gruga verdwenen, de Duistere Ridder en haar leger hebben het land aan de afgrond gebracht, hele gewesten vernietigd en volkeren in het verdriet gestort. Na de verdwijning van de Duistere Ridder zijn er vele jaren voorbij gegaan, langzaam proberen de overlevenden een nieuw bestaan op te bouwen. De littekens van deze verschrikkelijke oorlog staan in het land en de zielen van haar bewoners getekend. Maar er is hoop. Volgens oude voorspellingen zal Gruga worden gered door reizigers uit een andere wereld, zij zullen een frisse wind doen waaien en helpen het land weer op te bouwen.

Als Donkerelf speelt Esmee mee in de Wereld van Gruga. De Donkerelfen zijn de geheimzinnige en vaak wat spookachtige kinderen van Tijdzuster Nacht en een slimme tovenaar. Gekleed in donkere gewaden en met blauwe lippenstift en tekeningen rond de ogen zijn zij te herkennen. De kleding, attributen en make-up wordt gekocht een speciale winkel die hierin gespecialiseerd is. Tja, en je zit in  je rol of niet, door een echte poort wordt de Wereld van Gruga betreden en er wordt betaald in Drakentranen!

In het voor- en het najaar zijn er events waar Esmee aan meedoet, niet alleen de donkerelfen zijn in de wereld van Gruga aanwezig maar ook Lichtbrengers (elitetroepen), Maanlingen (verkenners), Stormvreters (ruige vechters en genezers), Tara (onderzoekers), Vossen (vrije mannen en vrouwen), Lichtelfen (edele strijders in mooie gewaden en puntoren), Goblins (rare wezens met hun groene huid, lange neuzen en hoge stemmen). Zij spelen c.q. reageren samen op gebeurtenissen, waarbij alle acties geïmproviseerd worden. Zo beleven zij samen unieke avonturen en maken hun eigen verhalen!

De liefde voor de fantasy van Esmee beperkt zich niet alleen tot het “larpen” maar zij schrijft ook een echte fantasyroman! Zij doet dit via Wattpad en schrijft er elke keer weer een hoofdstukje bij. Wat een klein beetje verveling op vakantie al niet oplevert! Haar boek heet Kingdom Jenava. Het fantasy-gedeelte zit ‘m echt in de magische voorwerpen die Esmee gebruikt voor haar hoofdpersonen. Als groot fantasy-fan heb ik natuurlijk al een stukje gelezen 🙂 Klik op deze link om een stukje van haar boek te lezen.

Bedankt Donkerelf Esmee voor het glimpje Gruga en Jenava dat je aan ons hebt laten zien!

1 Comment on Donkerelf in de Wereld van Gruga

  1. Weer mooi geschreven san

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: