Gerry & The Pacemakers helpen Ellen beslissen…

Muziekherinnering van Ellen Klingers: het was voorjaar in het jaar 2000. Samen met een vriendin zat ik in het zonnetje in Liverpool op de beroemde ‘ferry cross the Mersey’.

Al lang droomde ik van wonen in Engeland en vanwege mijn vrijwillige ontslag bij ING (met leuke afkoopsom) was deze droom nu bereikbaar. Liverpool was de eerste stad waar ik heenging om te kijken of ik er zou willen wonen. Omdat ik al fan was van Liverpool Football Club stond deze stad boven aan mijn lijstje maar Cardiff en Leeds stonden ook nog op het programma.

Die 2 steden zijn daar blijven staan want ik ben nooit verder gaan kijken dan Liverpool. Vanaf het eerste moment voelde het als een soort van thuis. De gezelligheid, de historie, de mensen, het accent…..ik vond het allemaal even heerlijk. Toen ik op de ferry zat en de woorden van Gerry and the Pacemakers hoorde wist ik het zeker: ‘Ferry, cross the Mersey, cause this land’s the place I love and here I’ll stay’……….mijn keuze was gemaakt!

Met veel plezier heb ik 5,5 jaar in Liverpool gewoond en me ondergedompeld in de Engelse cultuur en met name die van Liverpool. De humor, de saamhorigheid, de passie, de geschiedenis, mijn vrienden, het voetbal (Steven Gerrard!)……een stukje van mijn hart is voor altijd daar – varend over het water van de Mersey.

Foto © Stuart Madden

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: