Jens Lapidus – Stockholm Delete

Wat een leuke foto van Coenraad en Jens Lapidus 🙂 , deze is genomen bij de meet & greet (in 2014) bij de presentatie van deel 1, Viproom, van deze trilogie. Jens Lapidus (24 mei 1974) is een Zweedse strafrechtadvocaat en auteur.

Recensie Stockholm Delete:

Emilie is pas benoemd tot advocaat en werkt op een gerenommeerd advocatenkantoor. Teddy is een ex-crimineel en ingehuurd door de firma. Hij probeert op het rechte pad te blijven …..maar blijft hij dit ook?

large_stockholm delete_jens lapidusAls er een alarm afgaat in een huis op Värmdö treft een bewaker een lichaam aan van iemand die vermoord is. Dit gaat zeker niet om een gewone inbraak. Emilie wordt benaderd en ze neemt deze zaak aan terwijl haar baas er niet mee eens is en het ook niet zal zijn. Alles wijst naar Mats Emanuelsson. Hij is de man die ooit door Teddy ontvoerd is geweest. Door het onderzoek wat Emilie uitvoert is Teddy genoodzaakt een confrontatie aan te gaan met zijn verleden en hij is daar niet geheel blij mee. Ondertussen geraakt de neef van Teddy in de problemen door dezelfde fouten te begaan zoals hij zelf heeft gedaan. Alle drie geraken ze verward in een spel met een zeer hoge inzet…

Stockholm Delete is het tweede deel in een trilogie en opvolger van VIP room. Net als in VIP room is ook hier de straattaal goed aanwezig . Het is niet altijd even gemakkelijk om die te begrijpen omdat er jammer genoeg geen woordenlijst met uitleg aanwezig is. Omdat ik niet altijd de straattaal begreep, belemmerde dat voor mij soms wel de vaart van het verhaal. Daarentegen is de tweede verhaallijn met de verhoorverslagen een lust om te lezen en hierdoor geraakt je toch meer betrokken bij het verhaal. Deze twee verhaallijnen hebben elkaar nodig om op het einde  tot één mooi geheel te komen.

Emilie en Teddy die ook nu weer de hoofdrol spelen groeien in dit verhaal en je leert ze ook beter kennen en begrijpen. Spanning is er volop aanwezig en wordt goed opgevoerd tot de ontknoping en met een zeer open einde. Door dit open einde ging ik in mijn gedachte verder over hoe het vervolg eventueel zou kunnen zijn.

Stockholm delete is een verhaal met veel personages en waar je goed je aandacht erbij moet houden anders ben je het spoor bijster. Jens Lapidus is een meester in korte zinnen die een grote betekenis hebben. Nu is het wachten op deel 3 en het einde van deze trilogie!

4**** doocoenraad1r recensent Coenraad de Kat

Auteur: Jens Lapidus – Uitgeverij: A.W. Bruna – 376 pagina’s – Verschenen: maart 2016 – ISBN: 9789400506930

Recensie Viproom (december 2014):

ViproomTeddy een ex-crimineel wordt benadert door een advocatenfirma waar Emelie werkt en haar baas bevriend is met de familie van de slachtoffer. Viproom is deel 1 van een nieuwe serie met ook heel duidelijk een andere schrijfstijl de wij gewend zijn van de Stockholm-trilogie. In Viprooom is het qua taalgebruik duidelijk milder. Het verhaal komt langzaam op gang met veel karakters en de daarbij behorende achtergrondinfo. Soms vraag je je af wat heeft dit met elkaar te maken en waar gaat het allemaal naar toe. Gaandeweg het verhaal komen ze steeds dichter bij elkaar en wordt je als lezer getrakteerd om een mooi verhaal waar je goed je gedachten bij moet houden. Er wordt goed naar het plot toegewerkt met mooie wendingen.

4**** doocoenraad1r recensent Coenraad de Kat

Auteur: Jens Lapidus – Uitgeverij: A.W. Bruna –432 pagina’s – Verschenen: november 2014 – ISBN: 9789400505162

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: