Jetske heeft last van PHPD…

Ja ja, klinkt ernstig, maar het schijnt er bij te horen !! Pijntje Hier Pijntje Daar, als je in de ochtend wakker wordt, is het iedere keer weer een verrassing wat er pijn doet. Zere nek, raar been, zere vingers, noem het of het komt langs! Als je de mazzel hebt dan heb je geen kramp gehad in de nacht, anders blijf je dat ook nog even voelen.

Veel bewegen zegt men….. voor mijn gevoel doe ik dat, ik gym, heb geen auto en neem zoveel mogelijk de trap i.p.v. de lift, maar het is iedere ochtend “ontkreukelen”. We schijnen ook te krimpen, ik kan niet meer zo iets van boven mijn keukenkastje pakken, er moet echt een trapje bij. Mijn koffiebus moet ook maar naar lagere regionen, hij is al twee keer uit mijn handen ontsnapt.

Ik had een radiomeubel wat erg laag was en moest op mijn buik liggen om de juiste zender te vinden of een c.d. te draaien, dat werkte dus niet meer, iedere keer ik daar als een walrus voor liggend. Dus op naar Ikea om iets op de goede hoogte, wat aan de wand geschroefd kan worden te kopen. Dit meubel is keurig voor me opgehangen door 1 van mijn technische zonen, helemaal blij. Ik kan nu op een stoel alles keurig regelen.

En…..twee superlades voor c.d.’tjes, heel overzichtelijk. Dus ik doe lekker een muziekje aan, sta ik in de keuken, denk ik wat hoor ik, zakt het hele gebeuren van de muur. Gelukkig stonden er twee boxen onder, daar bleef alles op hangen 🙂 Gelukkig zit ik tegenwoordig op de What’sapp, dus een appje naar mijn zoon: “Mam, niet twee van die lades TEGELIJK open zetten , is veel te zwaar…” Ik moest eigenlijk ook even snel kunnen app’en voor mijn eigen hang en sluitwerk want daar schort het ook wel eens aan naarmate ik ouder word. Hard hoesten, niezen, of een plant of een pot versjouwen, tsja dat is zeuren, ik zie de technische man al komen met een nieuw leertje 🙂

Als ik ’s nachts lekker slaap, heb ik mazzel dan hoef ik maar een keer te plassen. Maar als het slapen wat minder goed lukt, ik alle hoeken van het bed heb gehad, vastgedraaid zit in mijn nachtpon, drie keer mijn slaapkamer heb rondgelopen van de kramp, dan ben ik zeker drie keer geweest. Vlak voor dat ik op vakantie moet lijkt het nog wel erger te worden met de pijntjes, dan zie ik al hele annuleringen hangen, doktersbezoeken in het buitenland, hele doemscenario’s komen er langs. Maar als ik dan eenmaal weg ben, is het in één klap over en heb ik (bijna) nergens last van.

Mensen die echt iets ernstigs hebben wil ik met dit schrijfsel geen pijn doen of hun ziekte bagatelliseren. Ik heb zelf ook wel wat gehad en dat is echt naar, maar dit gaat dus echt alleen over P.H. P.D. Daar gaan we dan maar weer positief mee verder leven, en hopen dat we er erg oud mee worden!

Liefs Jetske en ik hoop tot volgende maand!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: