Mini-interview Han Peeters – De Laatste Profeet en de Giganten

Nadat Coenraad onderstaande recensie aan mij had doorgestuurd, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de Nederlandse schrijver van dit boek (Han Peeters) een paar vragen gemaild. Want hoe leuk is het om meer van een schrijver te weten waarvan je het boek leest?

Introductie Han Peeters:

hanpeeters17 november 2009, een schrijver wordt geboren. Han Peeters zit na een faillissement, een echtscheiding en meer ellende volledig aan de grond. Hij schrijft een afscheidsbrief om daarna uit het leven te stappen, maar wordt door de pen gegrepen en hij schrijft in achttien dagen zijn eerste boek “Afscheidsboek”. Nu, elf boeken (fictie en non-fictie) later, heb ik hem een paar vragen gesteld.

In welke hoek kunnen wij de boeken De Laatste Profeet en De Laatste Profeet en de Giganten plaatsen, fantasy, thriller of science-fiction of het een mooie mix van deze 3 genres?

Al deze classificaties gelden inderdaad voor deze twee boeken, maar het genre ‘faction’ is een allesomvattende benaming. Ik schrijf fictie op basis van feiten (facts), waardoor de lezer zich gaat afvragen of het fictie of de waarheid is wat hij/zij leest, al bestaat De waarheid natuurlijk niet, want het is een subjectief begrip.

Het schrijven blijkt jouw redding te zijn geweest. Wat wil jij de mensen met jouw boeken meegeven?

Sinds 17 november 2009 kan ik niet meer stoppen met schrijven. Eigenlijk schrijf ik me nog steeds van de dood weg, met het doel dat anderen er plezier aan kunnen beleven en/of inzichten krijgen die ze voorheen niet hadden. Ik wil de lezer verrassen, op een verkeerd been zetten om het vervolgens een wending te geven die ik zelf niet zag aankomen.

De Laatste Profeet en de Giganten is het vervolg op De Laatste Profeet. Zit er een diepere maatschappelijke lading in deze verhalen?

Veel schrijvers van prachtige boeken, zoals bijvoorbeeld Dan Brown, benoemen feiten en verrijken dat met een saus fictie, al dan niet in een kritisch maatschappelijke toon. Zo schrijf ik ook, maar ik ga verder dan het benoemen en beschrijf oplossingen vanuit de nog niet-bestaande ideologie van het Osisme. Dat is een maatschappijvisie die door de hoofdpersoon in De Laatste Profeet in gang wordt gezet. Omdat recensenten zich afvroegen of het Osisme een oplossing zou kunnen zijn voor onze dagelijkse problemen, heb ik dat in het heden geplaatst in mijn laatste boek ‘De Nieuwe Grondwet’. Daarbij gaat het om non-fictie, alhoewel…

9200000040436958Kun je iets meer vertellen over de magische ruit en dan graag in Jip en Janneke-taal 🙂 ?

Ik wil niet zweverig overkomen, maar het symbool dat op de covers van de profeet-boeken staat is mij aangereikt vanuit een andere dimensie. Sindsdien ben ik op zoek naar de betekenis ervan. Het gaat om een figuur (de Magische Ruit) die in de wetenschap of in de magie niet bekend is, maar tot mijn verbazing wel precies over de piramiden van Gizeh past en de sleutel lijkt te zijn met betrekking tot andere wereldmysteries. De Magische Ruit komt inmiddels in vijf van mijn boeken voor met steeds een andere invalshoek. Net zo lang totdat ik weet en begrijp waar het voor staat.

Waarover zou je nog graag een boek willen schrijven en is er een kans dat die er ook gaat komen?

Momenteel schrijf ik aan het derde deel in de serie De Laatste Profeet. Gemiddeld schrijf ik twee boeken per jaar en dat zal ik met veel plezier tot aan het einde van mijn leven blijven doen.

Wil je meer weten van Han Peeters? Klik hier…

Bedankt Han voor je tijd en energie die je hebt gestoken in het beantwoorden van mijn vragen!

Recensie:

OrlandO is inmiddels 18 jaar geworden en wordt door zijn biologische vader Kronos naar een verre planeet gestuurd. Op deze planeet heerst er oorlog en OrlandO moet er orde op zaken stellen. OrlandO gaat op een vredesmissie en tijdens zijn afwezigheid wordt de aarde aangevallen door de Giganten. De Giganten zijn een soort van reusachtige reptielen en zij staan voor HET KWAAD in het universum.

Het OgenOOtschap is ondertussen weer onder leiding gekomen van Emile van Straaten en met hulp van zijn kameraad Jonathan verdiepen ze zich in de wereldgeschiedenis . Tijdens deze zoektocht komen ze uit bij het Oude Testament waarin cryptisch staat wat er destijds is gebeurd…

De laatste Profeet en de Giganten is het vervolg op De Laatste Profeet (klik hier voor de recensie). Het verhaal gaat verder met OrlandO op 18-jarige leeftijd in twee verhaallijnen: Orlando op missie en het verhaal van Emile op Aarde. Beide verhaallijnen bevatten veel vragen en oplossingen. Beide mannen krijgen het idee dat ze voor het karretje van Kronos worden gespannen en regelmatig niet de gehele waarheid te horen krijgen. Ondanks dit gevoel voeren ze de opdrachten toch uit…

Han Peeters neemt je wederom direct mee in dit verhaal dat volstaat met informatie en uitleg. Het is soms wel veel en hierdoor moet je sommige stukken nog eens lezen om het goed tot je door te laten dringen. De karakters zijn wat ouder geworden en zijn ook gegroeid wat ook geldt voor de OgenOOtschap dat duidelijk een stempel op de wereld drukt! Ideeën breiden zich uit en de gemeenschap groeit.

Tijdens het lezen van dit verhaal werd ik weer geraakt hoe goed over alles is nagedacht en is uitgewerkt. Ook heb ik me regelmatig afgevraagd over wat staat beschreven ook werkelijkheid zou kunnen zijn en welke gevolgen zou dit dan zou hebben. Ook of we we dit wel allemaal aankunnen?

4**** doocoenraad1r recensent Coenraad de Kat

Auteur: Han Peeters – Uitgeverij: Clustereffect – 337 pagina’s (e-book) – Verschenen: 2015 – ISBN: 9789462170780

1 Comment on Mini-interview Han Peeters – De Laatste Profeet en de Giganten

  1. Ik heb je vragen graag beantwoord, Sandra.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: