Nora Roberts – Verbonden door het lot

Onder welke literaire steen heb ik gelegen de afgelopen, pak ‘m beet, 35 jaar? Ik kreeg het boek Verbonden door het lot (deel 1 van de Teken van Zeven-trilogie) van Nora Roberts als testlezer voor Best of Romance. Nu schijnt deze dame al meer dan 200 boeken te hebben geschreven waaronder ook velen onder haar pseudoniem J.D. Robb en ik heb er nog nooit, ik herhaal nog nooit, een boek van gelezen!  Als fervent leesmonster ga ik mij nog even postuum schamen 🙂 Maar goed…even terug naar het boek:

verbondendoorhetlotElke zeven jaar, gedurende een week in juli, raken de bewoners van Hawkins Hollow bezeten door een collectieve gekte. Ze doen dan ondenkbare dingen die ze zich achteraf niet meer herinneren. Dit bizarre gegeven lokt journaliste Quinn Black naar het dorpje; ze hoopt er een onderwerp voor haar nieuwe boek te vinden. Het is pas februari, maar Caleb Hawkins ziet en voelt hoe het kwaad zich al begint te roeren. Nooit zal hij vergeten hoe de verschrikking eenentwintig jaar geleden begon, en hij is vastbesloten het te stoppen samen met zijn beste vrienden Fox en Gage.

Dit boek is een briljante mix van magie, spanning en romantiek en het pakt je vanaf het begin bij de strot. De personages worden goed uitgediept en er is een zeer goed evenwicht van de hoofdrolspelers in dit verhaal. Het magische aspect in dit verhaal geeft het boek een zwart randje waardoor het zich meesterlijk onderscheidt van andere thrillers of romans. Het verhaal heeft mij vanaf de eerste bladzijde gegrepen en ik heb het ademloos uitgelezen. Nog interessanter werd het nadat er nog 2 hoofdrolspelers op de proppen kwamen in de personages van Layla en Cybil die, net als journaliste Quinn Black, een onzichtbaar lijntje met Hawkins Hollow hebben. Het enige minpuntje vind ik de kaft van het boek, deze is veel te zoet en weerspiegelt absoluut niet de spanning en het zwarte randje van het verhaal.

Ik kan niet wachten om deel 2 en 3 van deze Teken van Zeven-trilogie te lezen en deze 2 vervolgboeken staan prominent bovenaan mijn nog-te-kopen-lijstje 🙂

profielfoto5***** door recensent Sandra Raino

Auteur: Nora Roberts – Uitgeverij: Boekerij – 352 pagina’s – Verschenen: oktober 2015 – ISBN: 9789022573945

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: