Magie is simpel, you can do it!

Blog van Natasja: bijna dagelijks plaats ik een stukje tekst op facebook. Een korte bewustwording, bedoelt als dagelijkse inspiratie. Iets over de fase en het thema van de maan(d). Hoe dit voelbaar is en hoe je dit kunt vertalen naar je innerlijke natuur. Het ‘spiritueel kunt beleven’, zeg maar. Dit is dan te lezen op mijn privé- of zakelijke pagina. Social media magic.

Een tijdje geleden ontving ik een jonge vrouw voor een Spiegelsessie. Ze vertelde dat ze puur uit nieuwsgierigheid naar mij toe kwam. Maar, nu ze er eenmaal was, zo zei ze: “vind ik het toch wel spannend”. Ze nipte van haar thee met “drie schepjes graag” suiker, terwijl ik haar enige basisuitleg over het tarotspel gaf. Een kleine vijf à tien minuten kleurrijke theorie en symboliek, bedoelt om haar te laten ontspannen en te laten wennen aan de beelden van de tarot. Hierna schudde en legde ik de eerste kaarten. Haar huidige situatie, in werk en relatie, werd visueel en van mij ontving ze de vertaling. Ze was (“hè, hoe kan dit?!”) verrast dat ik vanuit de beelden van de tarot over haar en haar leven vertelde, terwijl ik haar nooit eerder had ontmoet. “Eigenlijk kwam ik binnen zonder concrete vragen, maar door hier naar te kijken, wil ik wel tien vragen stellen.” Ik glimlachte en stelde haar gerust, ze mocht vragen wat ze wilde. Bij de afsluiting van de sessie en veel meer op haar gemak, vertelde ze dat ze mij op facebook ‘volgde’. Social media magic.

wishZe vroeg me, fluisterend en voorzichtig (alsof ze me niet wilde beledigen) of ‘dat wat ik doe’, dat met de maan, de tarot en natuurmagie soms iets te maken heeft met hekserij. Ik legde uit dat ik de natuur als spiegel gebruik. Samengevat: “hekserij is voor mij een ervaringsreligie en omvat dat wat we onder spiritualiteit verstaan: energie, magie, reïncarnatie, intuïtieve ontwikkeling, visualisatie, natuurgeneeswijzen en de universele energie vinden in jezelf”. Uiteraard vergde dat nog wat toelichting, wat (oorzaak, gevolg) meer vragen opleverde. “Doe jij dan aan rituelen en hoe werkt dat?” En letterlijk: “maar… dan ben jij dus een heks? Ik zit hier gewoon tegenover een heks?” Ik knikte en keek haar aan, benieuwd naar haar reactie. Op haar gezicht was geen angst of afkeer te lezen, maar vooral nieuwsgierigheid. “Wauw! Jij bent dan de eerste heks die ik in het écht ontmoet.” En: “je ziet er echt niet uit als hoe ik mij dit had voorgesteld”. En dat klopt. Ik zie er met mijn blonde haar niet uit zoals mensen zich een heks voorstellen. Buiten dat, jezelf heks noemen brengt (nog steeds) veel teweeg. Er zijn in voorgaande eeuwen veel dingen over heksen beweerd. Heksen zouden onder invloed van de duivel staan en veel mensen geloven dat nog steeds. En dat terwijl de ‘duivel’ voor heksen niet eens bestaat.

Enfin, zo praatten we nog even door over vooroordelen, over elementen en magie. Trouwens, wist je dat jij ook aan magie doet? Ja, echt! Magie werkt eigenlijk heel simpel. Het is gedachtenkracht. Wij geloven dat alles energie is, ook onze gedachten. Dat alles met elkaar verbonden is en dat alles invloed op elkaar uitoefent. Met gedachtenkracht de werkelijkheid beïnvloeden, dat is magie. Eigenlijk doet iedereen dat de hele dag door (jij ook, heus): we fantaseren hoe ons nieuwe huis eruit zal zien. We denken even aan iemand als ie op dat moment bij de dokter is of een belangrijk gesprek heeft. Wij zijn ervan overtuigd dat dat effect heeft. Gedachten zijn ontzettend belangrijk. Alles begint met een gedachte. Alles wat we doen, ook al is het maar het oprapen van post, hebben we eerst bedacht. Heksen weten hun gedachten zo te concentreren, te richten en te sturen, dat het een extra sterke werking heeft. Deze gedachtenkracht kan ondersteund worden met kaarsen in een bepaalde kleur, wierook, mineralen en spreuken, maar uiteindelijk gaat het om dat wat gevisualiseerd wordt.

Geeft bovenstaande je een tipje van de magische sluier? Of wist je dit allang? Misschien heb je de film “The Secret” gezien of de bestseller “Bestellingen bij het universum” gelezen? Volgende week is het weer Nieuwe Maan. Vanaf 4 juli kun je je weer richten op het starten van nieuwe projecten. Een heerlijk nieuwe maanfase om te fantaseren over je wensen. Visualiseren over wat je wilt. Gedachtenkracht. Got it?

Blessings! Natasja

website_header
Wil je weten welk thema bij de Nieuwe Maan van 4 juli hoort? Volg mij ook op: www.facebook.com/spiegelsessie of klik op de Navonne-banner.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: