The winner takes it all voor Charlotte

Muziekherinnering van Charlotte Veltman: In 1982 studeerde ik af aan de Pedagogische Academie als leerkracht. Er was hoge werkloosheid in alle sectoren. Ik solliciteerde op vacatures (als die er al waren) overal in Nederland, openbaar en katholiek onderwijs, speciaal en gewoon lager onderwijs. In 1983 kreeg ik een baan voor 1 jaar, klassen 1, 2 en 3. Daarna ging ik in het speciaal onderwijs aan de slag. In 1985 ontstond de basisschool, lagere scholen en kleuterscholen gingen samen. In 1986 was er weer een hausse aan ontslagen. Als jongste leerkracht letterlijk en figuurlijk was ik steeds de klos. Maar ik werkte wel hoor, maar wat ik wilde was 1 groep, 1 klas. Solliciteren, en vaak werd ik uitgenodigd en overleefde vele rondes. Maar uiteindelijk werd ik het niet, door tekort aan ervaring, of geen ervaring als secretaris tennisvereniging (nee ik verzin dit niet, men wilde dit naast je baan…). En het is niet vijftig procent of 33,3 als je bij de laatste 2 of drie zit, het is 100 procent of 0. In 1989 in Den Haag werd aangenomen, voor 1 groep, op 1 school, voor minimaal 5 jaar! In de jaren 1982/1989 werd The winner takes it all van Abba mijn lied als ik weer eens net niet was geworden. Het heeft zo moeten zijn, mijn aanstelling in Den Haag, ik verhuisde vanuit Friesland en vond hier de liefde van mijn leven en mijn droombaan.

Foto © doblecachanilla

2 Comments on The winner takes it all voor Charlotte

  1. Zo leuk he. En nu zeker met lied erbij.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: