Vallen – Jackie van Laren

vallenAnne, jong en keurig opgevoed, werkt voor een blad dat op de rand van de schandaaljournalistiek balanceert en is verloofd met de al even keurige, kreukvrije Ian. Ze interviewt Rory Maquary, beruchte Hollywood Bad Boy, leadzanger van een wereldberoemde rockband en gelauwerd acteur, en ze blijkt een onverwachte connectie te hebben met zijn driejarige zoontje Rowland, die het erg moeilijk heeft sinds zijn moeder met de noorderzon vertrok. In een opwelling doet Rory Anne een aanbod dat ze niet kan weigeren: als ze drie weken meegaat met de Amerikaanse tournee van zijn band en op Rowland past, mag ze een exclusief diepteartikel over de band schrijven. Anne pakt zonder aarzelen haar tas en gaat. Ze houdt zichzelf voor dat ze het doet voor haar carrière als journalist en voor het kind, maar bijna tegen wil en dank vallen Anne en Rory voor elkaar…

Is het een origineel verhaal? Nee natuurlijk niet, hoeveel boeken zijn er niet geschreven over een keurig meisje wat valt op een bekende …. vul maar in, in dit geval rockster? Tientallen, maar de originele manier van brengen, de pittige manier van schrijven van Jackie van Laren, het stukje spot en zelfreflectie maken dit boek heerlijk om te lezen! Zo erg dat ik, deze bijna 48-jarige recensente, met vlinders in haar buik tot diep in de nacht dit boek heeft verslonden en dan doe je het goed als schrijfster….heel goed…

5***** van recensent Sandra Raino

Auteur: Jackie van Laren – Uitgeverij: Boekerij – 400 pagina’s – Verschenen: juni 2016 – ISBN 9789022577226.

Klik hier om naar het verslag van mijn ontmoeting met Jackie van Laren te gaan!

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Interview & primeur Jackie van Laren! – MeerdanSandra.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: