Witlof-ovenschotel met mangochutney

Ovenschotels, ik hou ervan! Deze schotel met witlof heeft een speciale twist door de mangochutney, heerlijk 🙂

Ingrediënten:

  • 8 stronken witlof
  • 1 pak aardappelpuree voor de oven
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 500 gram gehakt
  • 170 gram mangochutney (pot 340 gram)
  • 1 zakje geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Witlof ca. 10 min. koken, afgieten en laten uitlekken. Bereid de puree volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan gehakt rul bakken. Op smaak brengen met kerrie, zout en peper. Vet de ovenschaal in. Leg de witlof in de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens de mangochutney, gehakt en puree erover. Strooi de kaas erover strooien. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 20 min.

P.s. je kunt de mangochutney ook apart serveren.

Eet smakelijk!

 

6 Comments on Witlof-ovenschotel met mangochutney

  1. Ga hem maken, lijkt me heerlijk! Dank Sandra!

  2. Dat klinkt apart. Dat ga ik volgende week maar eens maken. Is mangochutney gewoon te koop in de supermarkt? Ik heb er wel van gehoord, maar weet niet wat het is.

  3. Het is hier bij mijn man en mijzelf nog steeds een groot succes. De jongens vinden het niet lekker.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*