Magische spiegel

Blog van Natasja: Ready. Dochterlief snurkt. Check. Telefoon uit. Check. Kaarsen en lucifers, wierook, papier/pen, flesje water en nog wat meer. Check. Het is één dag voor volle maan. Deze avond heb ik gepland voor een persoonlijk feestje en ik ben tevreden met wat ik heb bedacht om de kracht en energie van deze bijna volle maan te benutten. Klinkt magisch hè?

En ook vaag, besef ik wanneer ik het aan mijn man probeer uit te leggen. Een vraagteken vormt zich boven zijn hoofd. Snel geef ik hem een zoen en onder de woorden “weet niet hoe laat ik thuis ben”, stap ik naar buiten. Zijn “doe voorzichtig…” geeft me een liefdevol en motiverend duwtje. Het regent zacht. Ik stap de straat door en geniet direct van het buiten zijn.

Het is zomer, juni en op deze helft van het jaar vieren vele heksen het midzomerfeest, het hoogtepunt van de natuur en de overvloed die nu zichtbaar is. Ook speelt de zomerzonnewende, de langste dag een rol; het moment waarna de dagen weer korter worden. Dit jaar valt het hoogtepunt van een volle maan bijna gelijk met de zonnewende en die energie is voelbaar. Een bijzonder moment. Althans, dat vind ik. Daarom heb ik voor deze gelegenheid bij mijn tarotkaarten ook mijn kristallen bol ingepakt. Zorgvuldig verpakt in een zachte doek. In de appelboomgaard, vlakbij ons huis, strijk ik neer in het natte gras. Geen verwachtingen. De beweging, het duiken in de natuur en in mijn innerlijke natuur, geeft rust.

Ow, even iets over die kristallen bol. Deze voorspellingskunst is een van de oudste en meest natuurlijke die er bestaan. Zie je het plaatje van de zigeunerin, turend in de glazen bol al voor je? Is het mogelijk om op de traditionele manier de toekomst te duiden? ‘Ja’, is het antwoord van veel helderzienden die van dit medium gebruik maken om de nabije toekomst of de verder verwijderde geheimen te ontcijferen. Mijn persoonlijke ervaring leert dat je door een meditatieve staat en visualisatie heel veel kunt bereiken en dat dit vooral bestaat uit de inzichten die voortkomen uit ons onbewuste.

De basisprincipes van de voorspellingskunst met kristallen komt voort uit de ontdekking van de natuurlijke spiegel en het besef van de dubbelganger en de ziel. Voorspellingskunst met spiegels, werd door Griekse magiërs en waarzeggers algemeen gebruikt; zij wierpen een spiegel in het water van fonteinen of gewijde bronnen om de voortekenen die zich voordeden te duiden.

De bol of bal wordt symbolisch geassocieerd met de cirkel, die de absolute perfectie vertegenwoordigt. Wat het kristal betreft, dat is het natuurlijke hulpmiddel dat de goden aan de mens ter beschikking hebben gesteld om met hen in contact te komen, een soort communicatiemiddel tussen het zichtbare en het onzichtbare. Deze twee symbolen hadden daarom aanvankelijk een magisch, gewijd karakter en er werd een heus ritueel georganiseerd rond het gebruik van de kristallen bol. 

De bol die werd gebruikt moest van natuurkristal of maansteen zijn, volmaakt zuiver, zonder enige bellen of tekening erin. De kristallen bol moest op een geheime plek in het noorden, bij een constante milde temperatuur worden neergelegd. Deze plaats was alleen aan de kristalkijker bekend, die de bol alleen bij nacht (bij WASSENDE of VOLLE maan) mocht raadplegen, in het bijzijn van één enkele vragensteller. In de bol zag hij wolken van verschillende vormen, symbolen die hij volgens een bijzondere code interpreteerde.

Mijn kristallen bol staat altijd in zicht, op ons huisaltaar. Ik verstop hem niet in het donker. Ook mag iedereen er naar wens in gluren, ook overdag. Natuurlijk ben ik er erg zuinig op en verzorg ik mijn magische werktuigen goed. Voordat ik met de kaarten werk of met de bol ga mediteren ‘zuiver’ ik ze. Maar, zeg nou zelf, jij wast toch ook eerst je glazen voordat je er uit drinkt?

Die avond heb ik in stilte, onder het volle maanlicht een cirkel getrokken en de kaarsen ontstoken (die uiteraard uitwaaiden). De vertaling van wat er in mijn kristal te zien was heb ik als inzicht in mijn dagboek opgetekend.

Volgende week, 20 juli is het volle maan en gaan we weer op stap. Het thema “dankbaarheid” wordt dan o.a. belicht. Misschien voor jou ook een ideetje? Een dankbaarheidslijstje te maken? Voor wie of wat ben jij dankbaar? Het zou je goed kunnen doen wanneer je daar wat aandacht aan geeft. Je energie gebruikt voor zo’n lijstje. Want de magische wet van de aantrekkingskracht is nou eenmaal altijd werkzaam: “wat je uitstraalt, trek je aan”.

Blessings! Natasja

website_header

Wil jij gluren in de kristallen bol en tarotkaarten? Kom eens naar een magische avond. Volg mij ook op: www.facebook.com/spiegelsessie of klik op de banner.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: