Tortilla lasagne

Dit recept sloeg in als een bom bij ons thuis, als een Mexicaanse bom om precies te zijn….. mmmmm onze vingers hebben wij er bij opgegeten!

Ingrediënten:

 • 400 gram gehakt
 • 1 ui
 • 1 rode paprika
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 blik mais
 • 1 blik kidneybonen
 • 1 karton tomatenblokjes
 • 1 pak met 6 tortilla’s
 • 150 gr roomkaas met kruiden of iets anders pittigs
 • 300 ml. magere yoghurt
 • chilipoeder
 • paprikapoeder zoet en pikant
 • zwarte peper
 • zout
 • tabasco
 • olijfolie
 • 1 zakje geraspte kaas

Bereiding:

Verhit de olie in de pan, knoflook persen en ui fijn hakken en in hete olie fruiten. Gehakt erbij en goed roerbakken. Paprika in blokjes snijden, kidneybonen en mais laten uitlekken en dan bij gehakt voegen. Nu de tomatenblokjes, yoghurt en bakje roomkaas toevoegen. Roer goed door elkaar en laat een minuut of 12 pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout, voeg dan naar smaak chilipoeder, paprikapoeder en tabasco toe. Maak het net zo pittig als je wilt.tortilla-lasagna1
Neem een ronde ovenschaal en vet deze in. Begin met een laagje saus, leg er dan 2 tortilla’s op, dan weer saus, dan weer 2 tortillas etc., maar eindig met saus. Bestrooi tenslotte met een laagje geraspte kaas. Oh ja, helemaal bedekken met kaas, de foto hierboven is om te laten zien hoe de saus eruit ziet!

Afbakken in de oven 20 minuten op 175 graden.

Psst, pas je op dat jij ook niet je vingers opeet? 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: