Brouwerij Hoop + actie (afgelopen)

“Waar gaan we eigenlijk heen met het afsluitende basketbal-etentje?” vraag ik aan mijn man Marco. Tot mijn grote verrassing blijkt de locatie letterlijk en figuurlijk bij mij om de hoek te liggen! Brouwerij Hoop in Zaandijk… Nu ben ik zelf niet zo’n bierfan maar het basketbalteam daarentegen laat zich dit schuimende nat altijd prima smaken 😉

13310600_1746204498955953_5523719494313618744_nBij aankomst ben ik onder de indruk…. Hoop is een ambachtelijke bierbrouwerij, een bar met 16 bieren op tap, een apart proeflokaal, een restaurant en een winkel. Je kunt hier dus niet alleen terecht voor een lekker biertje (de rosé is trouwens ook super!) maar ook voor een lunch of een overheerlijke hap in de avond. De kaart is klein maar sluit perfect op een namiddagje “bieren” of voor die lekkerbekken van “ons” heren 3!

Na een kleine rondleiding door de brouwerij zelf (binnenkort ook te boeken!) gaan wij aan tafel en geniet ik van mijn overheerlijke steak en van mijn gezelschap. Kortom een gezellige avond op een sfeervolle locatie!

Zo dicht in de buurt en zo leuk, weet je wat…ik ga eens even rondneuzen op de site! Nieuwsgierig zoek ik naar de betekenis van de naam “Hoop” en daar staat:

Hoop. Hoop is wat ons bindt. Hoop is het symbool van scheepvaart. Hoop op een behouden vaart, maar ook hoop op een goede lading, die ons een goede toekomst verschaft. Teveel hoop maakt een mens overmoedig, maar zonder hoop geen toekomst.

Hoop is ook het laatste traditionele houten schip dat van de Zaanse helling te water werd gelaten (1862), hoop dat het onheil weg blijft bij zware storm (Waterwolf). Hoop dat ik terug mag keren in mijn eigen maatschappij die ik eerder beroofd heb van haar goederen (Claes Compaen). Hoop op welvaart in het nieuwe dorp dat we hebben gesticht (Oudt Heyn). Hoop om te overleven terwijl ik onder beer lig en vecht voor mijn leven…. Hoop is derhalve van alle tijden, voor iedereen. Maar zeker ook historisch verbonden met de Zaanstreek.

bierfles1Als liefhebber van geschiedenis vind ik het erg interessant dat de namen en situaties die hierboven worden genoemd, weer terugkomen in de namen van het Hoop-bier dat gebrouwen wordt. Deze namen hebben daardoor allemaal een historische achtergrond en die staat ook weer op de flesjes die je kunt kopen in het winkeltje!

Oh ja dit winkeltje, ik ben hier al wat wezen “scoren” want wat een lekkere producten verkopen zij hier! Niet alleen de Hoop en Breugem-bieren voor een leuk cadeau-pakket (met glas!) maar ook elke dag vers brood, je kunt er een heerlijk Italiaans ijsje halen en zij verkopen er echte Zaanse sambal en mayonaise, lekkere kaasjes, olijfolie, tafelzuur, koffiebonen, chocolade en ambachtelijk gedroogde worst! En dat allemaal op 2 minuten fietsafstand voor mij, kortom een aanwinst voor Zaandijk!

Liefs Sandra

Voor meer actuele info over de brouwerij, het bier of de menukaart ga naar de website of facebookpagina van Brouwerij Hoop.

Actie:

Winkel-binnen-klant-moment-final-bewerkt-a-lw-rsOntzettend leuk is dat ik van Brouwerij Hoop een cadeaubon van € 15,00 voor de winkel mag verloten! Dan kun je dus zelf zo’n lekker biertje of bv. een kaasje of stukje worst kopen! Wat zou je er willen kopen of voor wie? Laat deze reactie onder deze blog of op facebook (liken is lief ♥) achter en wie weet kun jij binnenkort lekker rondneuzen bij het winkeltje van Brouwerij Hoop! Deze actie duurt tot donderdag 8 september 23.59 uur en ik zal de uitslag op deze site en op facebook bekend maken.

Bedankt voor al jullie leuke reacties, de winnaar is: Paula Kat. Heel veel plezier met deze bon!

13 Comments on Brouwerij Hoop + actie (afgelopen)

  1. Ik zou een bier en worstpakket samenstellen voor mijn neefje omdat hij me had getrakteerd op een paintballgevecht . En ja hij was de winnaar

  2. Lastige keuze, er zijn zoveel lekkere bijzondere dingen te krijgen in het winkeltje, maar ik zou voor die heerlijke gedroogde worst gaan, plus wat kaas. Voor Evelien, die is daar ook gek op! 🙂

  3. Lijkt me een prima doel om vanuit Purmerend naar toe te gaan. Met als beloning een lekker biertje en een stuk kaas.

  4. Wat een leuke blog. Een gezellig bierhuis en zo dichtbij. Als ik een pakketje zou samenstellen dan doe ik dat voor mijn nicht in Australië. Heerlijke Zaanse producten aangevuld met tafel-zuur van Kesbeke, daar houdt zij zo van. Binnenkort komt zij naar Nederland en kan ik haar dit mooie winkeltje van dichtbij laten zien en er een gezellige lunch nuttigen:-)

  5. Lijkt mij een prima stekkie in de Zaanstreek, aanradertje! Ik zeg; Proost!

  6. Oei keuzes maken is niet mijn sterkste kant, maar als ik dan een keuze moet maken is het voor de chocolade en zaanse mayonaise. Mijn kinderen doe ik geen groter plezier met deze producten (en ik word er ook blij van) 😉

  7. Doe graag mee met de aktie..Voor me mannetje een paar lekkere biertjes..En een lekker kaasje!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: