Vakantie of horror? deel 5

Daar sta je dan, naast de geleende caravan en auto van je ouders langs de snelweg in Slovenië. Beide total loss. Terwijl je ouders je geruststellen dat het maar materiële schade is, sta je zelf nog na te trillen en te bedenken wat er gebeurd is.

De reis verliep eigenlijk heel voorspoedig vanuit Kroatië. Ik lag te slapen toen Kitty, mijn vrouw, mij wakker riep: ”Jaap!! De caravan slingert!!” Bij het inhalen van een vrachtwagen, licht heuvel af, had de caravan een klap gekregen toen hij uit de zuiging van de vrachtwagen kwam en hij was niet meer onder controle te krijgen. Alles geprobeerd, gas loslaten, gas geven maar niets hielp. De caravan ging meer en meer te keer en in uiterste nood toch maar op de rem getrapt, met de gedachte, als we dan toch gaan crashen, liever met 50 km/u als met 80. En crashen gingen we.

De caravan haalde ons in, we draaiden 180 graden op de snelweg, reden zelfs even achteruit terwijl de vrachtwagen op ons af kwam. We tolden verder, de caravan draaide op zijn kant en we belandde tegen de vangrail waarbij de caravan weer rechtop kwam, en dat was het.

Iedereen geschrokken, maar we waren nog heel. Terwijl we nog steeds niet van de schrik waren bekomen, zaten we dankzij de geweldige hulp van de alarmcentrale al weer op weg naar huis met een vervangauto.

Op vakantie gaan we nog steeds, maar de caravan laten we even voor wat hij is.

Vakantiegroet van Jaap

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: