Van wasbord tot muisklik!

Blog van Jetske: “Mam waarom ga je niet computeren” zegt een van mijn zoons tegen me. Ja, dat is een goeie, ik kan moeilijk zeggen dat ik het doodeng vind. Alle tegenwerpingen die ik bedenken kan, komen ter tafel: ik kan maar met 1 vinger typen, ik ben niet technisch, ik denk dat ik het niet zal begrijpen, geen tijd, noem maar op. Dat was in het jaar 2000, dus wel even terug en ik dacht echt dat ik er niets van zou snappen.

Niet zo heel veel later komt hij met een enorme doos aan met een tweedehands IBM computer en een enorme monitor. De computer werd aangesloten en ja hoor daar zat ik dan met een zoon, die ICT ’er is, en ik een volledige dombo die niet eens wist hoe een muis werkte.

Neem een ding van mij aan: je eigen kinderen jou iets op de p.c. laten uitleggen is niet altijd “gezellig” zeg maar 🙂

Maar goed beetje bij beetje ging het, eerst een email-adres, beetje op het internet zoeken, als kattenliefhebber poesje intikken en dan niet weten wat je overkomt….mijn hemel wat een blote dames en het waren net vlooien als ik een had weggeklikt kwamen er drie terug. Heb hem maar gewoon uitgezet…. toooooooootale paniek.

Ik heb ook nog een paar lessen gehad van de Rabobank, gegeven door Seniornet, dat was gratis. Maar ik stak daar niet zo heel veel op bij een paar moeilijk in een boek kijkende-heren.

En toen ging ik ICQ op, een chatprogramma dat toen erg in was, dus dat ging ik proberen… allemaal mensen met nicknames, Dropje, Eppo, Goldfinger de gekste namen, geen idee hebben wat er achter zat. Nou dat was een eyeopener zeg maar, daar ben ik mijn “computeronschuld” behoorlijk kwijtgeraakt. Sneue mannen met huiselijke problemen, blote plaatjes, alles kwam langs. Sandra zat er ook op, hadden we een kapitein online, eerst ik en later kwam hij ook bij haar aangemeld. Hij wist niet dat we familie waren, nou dat heeft hij geweten, arme man! Ik heb er wel vrienden aan overgehouden, tot op de dag van vandaag. Dat chatten was wel erg verslavend en toentertijd moest er nog ingebeld worden om op het internet te komen… dus er kon ‘s avonds niet meer getelefoneerd worden 😉

Daarna kwam de Hyves-periode, vond ik na het vage gedoe van ICQ wel een verademing. Dit had ik ook nog jaren vol kunnen houden maar ineens gingen die er mee stoppen en iedereen ging naar Facebook en ja wat doe je dan, mee natuurlijk, nieuwsgierig als ik ben. Daar heb ik echt mijn draai gevonden, ik vind het enig om te doen, leuke foto’s plaatsen, momenten delen…. dit is echt mijn ding!

Mijn WEET JE NOG VROEGER-facebook-site over dingen van vroeger loopt als een trein, ik heb veel contacten op mijn eigen tijdlijn, oude vrienden, schoolvriendinnen, familie in het buitenland, vrienden in het buitenland, noem maar op! Wij houden tegenwoordig zelfs een dagje met 4 nichten, door Facebook. Ik kan ook heerlijk de kleinkinderen volgen en ik stuur regelmatig een berichtje via Messenger naar ze en ik zit zelfs op What’s app!

Het computertijdperk heeft veel gezelligheid toegevoegd, vooral als je alleen bent zoals ik dan vind ik het een aanrader. Verder is het heerlijk om je foto’s op te slaan, reizen te bekijken en te boeken, dingen kopen, noem maar op …. dus de vraag: mam wil jij computeren? is toch een hele goeie geweest… mam blogt zelfs!

Tot de volgende keer!

Weet je nog vroeger: een hele leuke actieve facebooksite (met momenteel ruim 600 leden) waar wij herinneringen van vroeger delen zoals speelgoed, eten, muziek, t.v.-programma’s, gebruiksvoorwerpen etc. Echt zo’n oh jaaaaaaaa-site 🙂

Kom je ook eens kijken?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: