Wentelteefjes

Wentelteefjes, tentelweefjes of turning bitches, wie lust ze niet? Wij zijn er hier thuis gek op 🙂

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 1.5 tl kaneelpoeder
  • 300 ml melk
  • 8 sneetjes oud witbrood
  • 2 el kristalsuiker
  • boter

wentelteefjes1Klop het ei met 1 tl kaneelpoeder los en roer de melk erdoor. Wentel het brood door het melkmengsel. Verhit de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood, uitgelekt,in de hete margarine aan beide kanten lichtbruin. Roer de suiker met ½ tl kaneelpoeder door elkaar. Snijd wentelteefjes schuin middendoor en bestrooi ze met de kaneelsuiker.

Varianten:

Wentelteefjes met aardbeien:

250 g aardbeien, 2.5 el frambozenjam, 50 ml slagroom en 100 ml vanillevla.

Bak de wentelteefjes zoals bovenstaand. Maak de aardbeien schoon, halveer de kleine en snijd de grote in vieren. Verwarm de frambozenjam al roerende totdat de jam gesmolten is, schep de aardbeien erdoor en neem de pan van het vuur. Klop voor de vanillesaus de slagroom stijf en spatel voorzichtig de vanillevla erdoor. Snijd de wentelteefjes schuin middendoor en serveer ze met de aardbeien en de vanillesaus.

Wentelteefjes met honingyoghurt en compote:

0.5 l volle yoghurt, 4 el vloeibare honing en 1 pot appel en abrikozencompote

Roer de yoghurt los met honing. Serveer de wentelteefjes met honingyoghurt en compote.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: