Wifi-slet

Blog van Sandra: In het kader van “ons bin zunig” heb ik een telefoon met een prepaidkaart. Dit houdt in dat ik als een soort van wifi-slet alle wachtwoorden van vrienden en familie heb verzameld, de wachtwoorden van de buren heb ontfutseld en ik alle free-wifi-spots in de stad weet! Want ik ben natuurlijk niet verslaafd aan mijn telefoon maar ik wil wel heel graag alles weten en vooral bijhouden 🙂

Niet verslaafd dacht ik dus……… laten we het erop houden dat ik er minimaal erg gewend aan ben…. Tijdje terug drukte ik niet op verbinden met maar op het wachtwoord vergeten van de Ziggo-wifispot, ik klikte en gelijk die flits van….. doooooooooooosssssssssss verkeerde knoppie en natuurlijk een dusdanig verbouwd wachtwoord dat ik deze echt niet meer wist en het briefje met de wachtwoorden ligt zum hause… en dan ben je gewoon even afgesneden van alles waar wifi voor nodig is op je telefoon…….tsjee dat is best veel ben ik achter gekomen… even een muziekje aan…..nee helaas……..oké, dan ga ik wel wat anders doen, ik heb zeker 6x gedachteloos geprobeerd mijn facebook te checken, zo raar deed ook niets, nee en de mail gaf ook geen sjoegge… na een uurtje was ik al redelijk afgekickt en de innerlijke drang om continue mijn telefoon te pakken ebde langzaam weg… toen ging ik naar huis, jeetje wat een donkere wolken komen eraan, even buienradar checken of…. ooooh ja, dat was ook zo ik had geen verbinding… als een kind zo blij was ik toen ik weer thuis was, yessss ik was weer in the air!

Want ja zo’n smartphone is natuurlijk geweldig maar bellen doen we er praktisch bijna niet meer mee, we checken zo’n 30.000 keer per dag social media, we kijken even of er nog een leuk mailtje is binnengekomen (nee he, weer spam en reclame….), we bladeren lekker door de krant (waarom doen we dit, alleen maar ellende), we checken ons banksaldo (dat zeg ik, waarom doen we dit, alleen maar ellende 🙂 ),  we kijken op buienradar om te zien of die regendruppels buiten echt zijn (nee hoor schatje, volgens de buienradar schampt de bui ons net niet… ik weet echt niet waar die druppels vandaan komen….) en jaaaaaaaaa geef toe: we doen er een spelletje op! En die kunnen heel wat smartphone-aandrang veroorzaken….. oh ik moet even kijken of mijn worteltjes al klaar zijn, even checken of mijn drakenei al is uitgekomen en je kent deze uitroepen vast wel: Wonderfullllllllll of Tastyyyyyyyyy! Ja, ook ik heb mij daar aan gewaagd maar toen ik na een paar avonden met mijn ogen dicht in bed nog steeds snoepjes voorbij zag komen, ben ik heel snel gestopt 😉

Onze kinderen kennen het genot en voldoening niet van als je iets niet weet maar het antwoord ligt op het puntje van je tong en zit je de hele avond na te denken en te wachten tot het je weer te binnen schiet en jaaaaaaa, eindelijk je weet het weer! Nee mammmmmm, doe niet zo stom, dan google je toch gewoon effe…

Liefs Sandra

4 Comments on Wifi-slet

  1. Hoezo papiertje thuis? Ik heb een tekstbestandje met die gegevens in mijn smartphone.

  2. Ik heb bewust geen smartphone. En ik wil ‘m ook niet. Ik heb thuis een pc waar ik alles op check wanneer ik thuis ben, maar zodra ik op stap ga, heb ik dus geen “verbinding” met krant, email, Facebook, Twitter, buienradar of wat dan ook. Dan kijk ik naar de wolken, naar gebouwen, bloemen, vogels, insecten, mensen, zonnestralen die door de bladeren schijnen, etc.

    • doe je goed Corine, ik hink een beetje op 2 gedachten met dit soort dingen… ik wil alles weten maar eigenlijk ook rust… keuzes keuzes 😉

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: