Indiase curry

Indiaas eten, ik hou ervan! Deze curry heb ik uit de Allerhande, een aanrader! Ook een leuke tip: verdubbel de hoeveelheden en maak van het restant de volgende dag een heerlijke curry-kokossoep 🙂

Ingrediënten:

 • basmatirijst
 • 1,5 ui
 • 1,5 cm. verse gember
 • 200 gram vastkokende aardappelen
 • 1 aubergine
 • 300 gram kipfilet
 • 5 el olie
 • 2 el Indiase kruidenpasta mild curry (Patak)
 • 200 gram tomatenblokjes
 • 125 gram tuinerwten (diepvries)

Bereiding:

Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen. Schil en rasp de gember. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aubergine en aardappelen met schil in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de aubergine in 5 min. goudbruin en gaar. Schep uit de wok op een bord. Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de kruidenpasta, ui en gember 30 sec. Voeg de kip en aardappelblokjes toe en roerbak 3 min. mee. Voeg het water en de tomatenblokjes toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken. Voeg de laatste 3 min. de erwten en aubergine toe. Roer af en toe. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout.

curry-soepIndiase curry-kokossoep:

Bovenstaand recept is ideaal om daarna een heerlijke curry-kokossoep te maken. Verdubbel de hoeveelheden van de ingrediënten en dan hou je de helft over. Deze kun je de dag erna (of 2 dagen…) gebruiken voor deze soep.

Ingrediënten:

 • 1 portie Indiase curry met kip (die van het recept hierboven)
 • 400 ml. kokosmelk
 • 1 kippenbouillontablet

Doe de curry, kokosmelk, bouillontablet en 500 ml. in een pan en breng deze aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken. Serveer deze soep met naan-brood.

Eet smakelijk!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: