Interview & primeur Jackie van Laren!

Zo lees ik een boek, nou ja in dit specifieke geval:  zo verslind ik een boek, en zo zit ik aan de koffie bij de desbetreffende schrijfster.

Haar naam is Jackie van Laren, schrijfster van Vallen en de Q-serie: Zin, Lief en Ziel. Na het publiceren c.q. ventileren van mijn recensie van Vallen, waar ik werkelijk weer heerlijke puberale kriebels van in mijn buik kreeg (maar dat even terzijde), bleek dat wij dicht bij elkaar in de buurt woonden. “Je had ook je hoofd uit ‘t raam kunnen hangen en blèren, dan had ik ‘t ook geweten” schrijft ze aan mij, en daar werd het zaadje geplant voor een gezellig contact en deze koffiesessie/dit interview.

Even in het kort: Jackie van Laren is de schrijfnaam van Jacqueline Remmers, “streuse” veertigplusser, getrouwd met Michael en mama van de leuke 5-jarige kleuter Rafael. Fulltime werkzaam als informatiemanager bij VBK Uitgevers (ja iets met boeken en online vindbaarheid) en daarnaast (respect!) schrijft zij deze heerlijke feelgood-romans!

qserie-laren-1-768x768“De simpele reden om feelgood te willen schrijven is omdat er al zoveel ellende in de wereld is”, vertelt ze. “Lekker wegduiken in een wereld die niet van jou is en je laten meevoeren in de positiviteit en de liefde van het boek. En vergis je niet in het schrijven van dit soort boeken: het leest zo makkelijk weg maar alles moet kloppen, het ritme van de zinnen, de kleur van de woorden, de karakters en de geloofwaardigheid van de personages. Ik kan geen rocker neerzetten die braaf is en nooit vloekt, dan klopt het niet, dan is het geen karakter.” Sommige karakters zijn trouwens op “echte” mensen gebaseerd: Joyce de kapster uit de Q-serie bestaat echt, evenals de 2 hartsvriendinnen. Haar man is zo ongeveer de vleesgeworden Taco. Superhandig, als ze weer eens invulling moest geven aan een conversatie, dan vroeg zij haar man hoe hij zou reageren!

vallenZe is heel blij met de recensies die ze tot nu toe heeft gekregen, want hieruit blijkt dat de meeste mensen de boodschap en bedoeling achter haar boeken wel oppikken. Alhoewel het  voor sommigen nog wel eens lastig is om toe te geven dat ze er schaamteloos van genoten hebben. Want ja, is het wel literair verantwoord om van een feelgoodboek te genieten…. 😉 Het frustreert wel eens dat “men” er vanuit gaat dat feelgood per definitie geen diepte heeft. “Ik wil zeker wel iets met mijn boeken zeggen: zo heeft Vallen de boodschap dat niets of niemand is wat het lijkt en in de Q-serie gaat het over het openstellen van jezelf”.

We kletsen nog even door over muziek (haar andere grote liefde) en boeken & series (ooooh ja, De Reiziger en Outlander, ik had toch een andere Jamie in gedachten…) en komen dan uit op waar zij momenteel elke avond aan zit te rammelen/schrijven/broeden. Ze is weer bezig met een trilogie, ditmaal over een graaf in Lancashire (nice!) en ook hij heeft weer een enorme soepfactor!

Ja hoor, leg dat maar even uit, Jacqueline? “Soepfactor is als een heel leuke man iets heeft waardoor hij een beetje hulpeloos of onhandig is. Iets waardoor je als vrouw hem een beetje zou kunnen redden.” Mmmmm, ja heel herkenbaar want Rory (uit Vallen) en Q (uit de Q-serie) hebben ook een overduidelijke soepfactor!

Dan komt ze met een hele grote verrassing (yeahhh ik heb de primeur!): er komt een vervolg op Vallen! De graaf uit Lancashire is even on hold gezet en ze is nu druk bezig met Opstaan, zoals het vervolg gaat heten. Geweldige titel, ik zie ze al samen in de boekenkast staan: Vallen & Opstaan!

jackievanlaren1Lieve, leuke, gekke Jacqueline, ik kan niet wachten om weer een boek van jou te lezen, ennuh,  volgende keer een bakkie bij mij? Dan zet ik mijn “scheufpeu” open….. 😉

Liefs Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: