Lancering lees.bol.com

Joehoeeeeeeee, was ik toch uitgenodigd voor de “lancering” van het nieuwe online-leesmagazine lees.bol.com. Naast het feit dat ik het ontzettend leuk vind dat BOL zoiets doet/maakt, was het voor mij als boekenfan/blogger/recensent natuurlijk een uitgelezen kans om het neusje van de zalm van de Nederlandse schrijverswereld eens van dichtbij te bewonderen 🙂

Zondag 25 september 2016, mijn man gaf mij een slingertje met de auto richting Tolhuistuin in Amsterdam en na enig intensief speurwerk (waar ik schrijver Elvin Post tegen het lijf liep die mij de goede weg heeft gewezen, bij deze sorry dat ik je niet herkend heb…) kwam ik aan op de bewuste locatie. Ik kwam al wat medebloggers tegen en wij werden omringd door gezichten waarvan ik dacht: “tja, een bekend koppie maar wie is het ook alweer”….. dat is het nadeel of natuurlijk het voordeel van schrijver zijn… je bent redelijk anoniem.

Ja, Ronald Giphart, die herken ik natuurlijk wel maar om daar nu hondsbrutaal op af te stappen en hem de hand te schudden……..neuh….. daar heb ik gewoon het lef niet voor… trouwens wat moet ik voor intelligents tegen die man zeggen? Maar goed alle genodigden, waaronder mijn gelukkige persoontje, mochten de zaal binnenkomen. Beetje strategisch op rij 3 om natuurlijk ook wat mooie foto’s te schieten!

Na een inleidend woordje door Eppo van Nispen (directeur van Stichting CPNB) en Casper Klinkhamer (Director Boeken & Entertainment van BOL) nodigde Janneke Siebelink, hoofdredacteur Boek van BOL.com de ene na de andere geweldige gast aan tafel: Ronald Giphart, Simone van der Vlugt, Laurentien van Oranje, Rudolph van Veen, Stella Bergsma en last but not least Jan Siebelink. Heerlijk om deze schrijvers te horen vertellen over hun favoriete boeken en hoe zij hierdoor geïnspireerd zijn geraakt.

Zes schrijvers maar zo verschillend! Er kwam heel wat bijzondere verhalen/anekdotes naar boven geborreld……. ik heb er een paar leuke uitgepikt:

  • Rudolph van Veen vertelde dat zijn vriendin enorm was aangekomen na al het proeven voor zijn zoete cupcake-boek. Zij weigerde pertinent dit nogmaals te doen, bij het volgende kookboek met hartige cupcakes heeft Rudolph de buren maar laten proeven!
  • Tien euro, dat bood Simone van der Vlugt haar kinderen aan om haar historische roman te lezen op vakantie in Parijs.
  • Laurentien van Oranje vindt het lastig om zichzelf, zelfs na 7 boeken, als schrijfster te zien.
  • Regelmatig denkt Ronald Giphart het briljanste stukje tekst ever te hebben geschreven maar hij wordt door zijn vrouw ook regelmatig uit deze droom geholpen…
  • Een gedicht doordrenkt met sperma werd door Stella Bergsma gedeclameerd, inderdaad zij kent haar gedichten uit haar hoofd!
  • En de laatste anekdote die ik zeker het vermelden waard vind: een zeer oude meneer liet een boek signeren voor zijn vrouw bij Jan Siebelink. Zijn vrouw was reeds overleden bleek bij het gesprekje tijdens het signeren. Zij was begraven op een natuurbegraafplaats, deze meneer ging het gesigneerde boek naar het graf van zijn vrouw brengen zodat deze samen een konden worden met de natuur…

14480560_1308470892519083_5742602808977032140_oBijzonder verhalen door bijzondere mensen…. wat deze schrijvers gemeen hebben is het doel om via het geschreven woord hun verhaal, hun boodschap aan ons door te geven. Als grande finale drukte Laurentien van Oranje op de welbekende “knop” om het online magazine lees.bol.com officieel te lanceren.

Ik heb hier al even lekker op rondgesnuffeld, mooie interviews, recensies, columns, sneak previews en uiteraard net zo gevarieerd en interessant als de gasten bij Janneke aan tafel deze middag!

Liefs Sandra

p.s. als toetje toe kregen de genodigden een zeer goed gevulde goodiebag mee naar huis met daarin een aantal hele fijne boeken. Onder het genot van de bijgeleverde fles rosé gaat dit ongetwijfeld veel leesplezier opleveren ♥ bedankt!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: