Di-rect in Het Kurhaus

Meegesleept, iets anders kan ik het niet noemen…. In 2008 wilde Marco graag naar de rockopera Tommy van The Who, waar Di-rect gestalte aan zou geven in de Nederlandse theaters. Ach en in een relatie is het een beetje geven en nemen dus vooruit maar: ik ging mee…. Met nul verwachting ging ik naar het theater en ik werd daar toch van mijn stoel geblazen! Wat Marco natuurlijk al lang wist maar waar voor mij een wereld open ging: wat een geweldige songs van The Who waren dit! Onze aandacht werd vooral getrokken door een roodharige redelijk excentrieke achtergrondzanger. Wat een strot had deze man, helaas voor de leadzanger Tim maar voor ons had hij de hoofdrol in deze rockopera.

Nadat begin 2009 Tim Akkerman had besloten de band te verlaten en er een zoektocht naar een nieuwe zanger was geweest, kwam deze roodharige achtergrondzanger weer in beeld. Marcel Veenendaal werd de nieuwe leadzanger en sinds die tijd zijn wij fan van Di-rect. Zijn stem heeft iets wat bij mij een soort van heimwee oproept. De intensiteit waarmee hij zijn muziek beleeft is heel bijzonder en wij zijn Di-rect vanaf dat moment gaan volgen. Het tienerbandje was uitgegroeid tot een “volwassen” band.

Afgelopen augustus kreeg ik van Marco, als verrassing voor mijn verjaardag, kaartjes voor het concert van Di-rect in Het Kurhaus in Scheveningen. Zij waren de afsluitende artiest van het Just Peace-festival. Het Kurhaus heeft als laatste artiest in 1964 de The Rolling Stones ontvangen, zij hebben het Kurhaus destijds nogal verbouwd 🙂

Op zondag 25 september togen wij richting Kurhaus, bij binnenkomst werd al snel duidelijk hoe mooi deze locatie is want de zaal heeft kroonluchters, plafondschilderingen en bladgoud! Was het deze avond het beste concert met het beste geluid? Nou nee, dat niet, het podium was vrij laag waardoor zelfs ik alleen maar de kruintjes van de band kon zien en het geluid had wel iets zachter gemogen om de mooie songs van Di-rect nog beter te kunnen laten uitkomen. Maar de prachtige locatie in combinatie met de enorme positieve vibe die er in de zaal hing maakte dit concert voor ons heel bijzonder. Hoogtepunt blijft voor mij altijd “Hold on”, one of my favorites…. en natuurlijk de 2 Rolling Stones-nummers die niet mochten ontbreken deze avond 😉

Liefs Sandra

Mijn favoriete nummer “Hold on”. De clip eronder is een nummer van rockopera Tommy waar Tim en Marcel nog samen zingen.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: