Een theelepel geluk…

Het leuke van bloggen is dat je regelmatig nieuwe mensen tegenkomt (en daar hou ik van, dat weten jullie ♥). Ik had dit keer gereageerd op een oproepje voor een gastblog op de site van Cynthia. Deze mooie dame heeft al aardig wat verstouwen gehad in haar leven maar weet altijd een lichtpuntje te vinden… een theelepeltje geluk… Lees hieronder haar zeer persoonlijke en indringende blog… ik was er stil van…

Gastblog van Cynthia van eentheelepelgeluk.nl:

Toen Sandra van MeerdanSandra.nl inging op mijn vraag om een gastblog voor elkaar te schrijven, twijfelde ik geen moment. Na wat aangenaam heen & weer gepraat, waren we eruit: het zou een persoonlijk verhaal worden. Op mijn blog Een theelepel geluk schrijf ik immers niet anders dan persoonlijke verhalen. Schrijven is mijn hele leven al een ware passie en mijn blog ontstond tijdens de zwaarste storm van mijn leven.

Mijn persoonlijke verhaal gaat over het aspect in mijn leven, welke nu (opnieuw) een grotere rol speelt dan ooit tevoren. Namelijk de onvoorwaardelijk liefde voor mijn man. Ik ontmoette hem op de markt op een middag in de zon. Hij was agent en had die dag dienst. Ik was 17 jaar en verdrietig om mijn stukgelopen relatie. Maar dat onze ontmoeting zowel geluk als veel leed met zich zou meebrengen, had ik toen niet kunnen voorzien.

In ons eerste jaar samen hadden wij ongelooflijk veel tegenstand. Ik als 17-jarig meisje én streng gelovig opgevoed, mocht beslist geen contact met deze man.Men zette mij voortdurend onder druk. Ik geloofde echter zo sterk in hem en in onze relatie, dat ik een keuze maakte. Ik stapte uit deze religie, wat betekende dat ik alle mensen die mij lief waren achter me liet. Zij wilden namelijk geen contact met een ongelovige. Achteraf gezien vind ik het een heel moedige keuze. Maar toen was ik vaak volledig van streek en draaide bij tijd en wijle door. Ik had namelijk niemand meer, behalve mijn geliefde. In datzelfde jaar pleegde mijn zwager (de broer van mijn man) volkomen onverwacht zelfmoord. Wij waren in shock en intens verdrietig. De jaren hierop volgend, probeerden wij ons leventje weer op te bouwen. Ondanks verdriet creëerden wij geluk en onze dochters werden geboren.

Maar tien jaar na de suïcide van mijn zwager, diende het noodlot zich opnieuw aan. Mijn andere geliefde zwager zag zijn leven eveneens niet meer zitten. Wederom verloren wij iemand die ons zeer lief was. En opnieuw probeerden wij verder te gaan. We werkten keihard en gingen maar door. Ondertussen begonnen bij mijn man de nachtmerries. Nacht na nacht, droomde hij van zijn overleden broers en over zijn vele opgelopen jeugdtrauma’s. 8 Jaar lang modderde dit aan en mijn man raakte stukje bij beetje uitgeput. Ondanks dit ging hij door en was hij een uitmuntende werknemer.

In augustus 2015 vierden we onze welverdiende vakantie op Gran Canaria. Maar al snel na thuiskomst, stortte mijn geliefde en altijd sterke man volledig in. In een tijdsbestek van 3 weken, veranderde hij in een man die ik niet kende. Het ging het uitermate slecht. We hebben onmiddellijk hulp gezocht en hij werd gediagnostiseerd met Complexe PTSS. Ik omschrijf deze periode als een vreselijke tijd, gepaard gaand met onbeschrijfelijke wanhoop en angst. Nu nog altijd is het zwaar en onzeker, maar we vechten. Ik zeg bewust ‘we’, omdat hij dit gevecht niet alleen voert. We voeren deze oorlog samen en ik moet hem dagelijks zien strijden.

Wat ik met mijn verhaal wil zeggen, is dat échte liefde in deze tijden nog bestaat. En zelfs de zwaarste orkanen kan doorstaan. Met ons verleden kan ik deze uitspraak met recht doen. Onze liefde is zo groot, dat ik nog steeds alle geloof heb in deze bijzondere man en onze relatie. Hij is een vechter en bovendien een goed mens. Dat geeft mij dan ook alle reden om zoveel van hem te houden. Tijdens het schrijven moest ik wel even een traan wegpinken, maar dat is goed. Daarom helpt bloggen mij ook zo ontzettend met verwerken.

theelepelgelukDit is mijn verhaal in een notendop. Bedankt voor het lezen ervan en Sandra: ontzettend bedankt dat ik hier mijn verhaal mocht delen.

Mocht je meer willen lezen van Cynthia? Klik op de logo van haar mooie site ♥

1 Comment on Een theelepel geluk…

  1. Dank je wel Sandra!! Xxxx

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: