Kijkje achter de schermen op de Allerhande-redactie

Wat een unieke ervaring was dit, ik mocht samen met mijn moeder en met nog 3 andere winnaars en aanhang een kijkje achter de schermen nemen in de wondere wereld van het ontwikkelingsproces van het blad Allerhande. Je weet wel, het maandelijkse blad van Albert Heijn vol inspiratie, mooie foto’s en heerlijke recepten.

allerhande2In het kader van 100.000 volgers op facebook (ook daar zijn zij te volgen!) had ik meegedaan aan de wedstrijd: Wie is de grootste Allerhande-fan? Kijk naar de foto en lees mijn reactie 🙂 Jaaaaa, ik ben nog uit het prehistorische tijdperk van zonder computers. Het blad is in 1983 ontstaan en n.a.v. daarvan kon je kookboekjes met de lekkerste recepten uit de Allerhande kopen. In 1990 ging ik met Marco samenwonen en deze boekjes werden een leidraad in onze keuken. Ik gebruik daar nog steeds recepten uit! Maar goed, zoals de meeste van jullie weten, ben ik besmet met het winnaars-gen. Ik doe graag mee met prijsvragen en win daar ook regelmatig mee. Dus jippie, ik mocht naar de redactie van Allerhande komen. Mijn mother in crime gaat altijd graag mee en zo gingen wij met “heul deudelijke” (ja, je bent Zaans of niet!) Marco-Marco routebeschrijving richting Amstelveen naar uitgeverij MPG.

14724448_1805299236379812_7129332249561264990_nAan het wat saaie gebouw is niet af te lezen wat een geweldig team er zit bij MPG, de uitgeverij die dit prachtige blad maakt! Wij werden ontvangen door de zeer enthousiaste Fleur en Anni. Twee prachtige taarten stonden voor ons klaar om heerlijk van te snoepen na het heffen van het champagneglas voor 100.000 volgers! Toen kon de rondleiding beginnen….ik kan niet al te veel op details ingaan want enige geheimhouding is toch zeker op zijn plaats….. maar wat een interessant proces…. van kleurenpalets tot de kleinste details op de foto’s, de kooksessies door de testkok, de filmpjes die voor social media worden gemaakt, wij hebben gewoon het kerstnummer van de Allerhande al aan de muur zien hangen bij de art-director (my lips are sealed). Wij waren zeer onder de indruk door de professionaliteit en gedrevenheid van dit team (ik heb ze niet geteld maar er werken ca. 100 man aan het blad). Na nog wat overheerlijke hapjes, een drankje en een goedgevulde goodiebag gingen mijn moeder en ik weer huiswaarts. Ik weet zeker dat ik bij mijn volgende leessessie van de Allerhande met heel andere ogen naar het blad zal kijken. De facebookpagina ga ik met argusogen volgen, kijken of ik de filmpjes en recepten kan spotten waar wij “getuige” van geweest zijn ♥ Ik laat het jullie weten!

Liefs Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: