Meet, eat & greet Graeme Simsion (+ winactie afgelopen)

Waarom ik een ontmoeting en een diner met Graeme Simsion zou willen winnen? Graeme Simsion is de schrijver van o.a. Het Rosie Project. Het boek gaat over Don, een man met Asperger, die op zoek gaat naar zijn ideale vrouw. Door de integere en humoristische wijze waarop deze schrijver dit boek heeft geschreven heeft hij mijn hart gestolen. Uiteraard waagde ik een kansje en vulde mijn reden in op Libelle Leest. Helaas behoorde ik niet tot 1 van de winnaars en ik feliciteerde hen op facebook natuurlijk met deze geweldige prijs! Na een dag bleek dat 1 van de winnaars zich niet gemeld had en werd ik alsnog als winnaar uitgekozen (yeahhhhhh helemaal te gek!)

Op maandag 10 oktober ging ik samen met Marco, mijn hubbie, naar hotel De Lobby in Amsterdam. Wij werden hier allerhartelijkst ontvangen door de mensen van Uitgeverij Luijtingh Sijthoff. Te midden van een “kudde” boekhandelaren deden wij ons tegoed aan een heeeeeeerlijk menu. Schrijver Graeme Simsion is in Nederland ter promotie van van zijn nieuwe boek: Het Beste van Adam Sharp. Tijdens graemede maaltijd “hopte” hij van tafel tot tafel en hadden wij genoeg tijd om al onze vragen op hem af te vuren. Hij legde ons uit waar hij de inspiratie voor zijn nieuwe boek vandaan heeft gehaald. Adam Sharp krijgt nl. bericht van een oude liefde en hoe dat verder gaat beschrijft hij in het boek. Het blijkt dat de vrouw van Graeme in soortgelijke situatie heeft gezeten en dat deze man een paar jaar geleden weer contact zocht en bij hen kwam logeren. Mooie insteek voor een nieuw boek dus! Heel leuk is dat er een playlist met 46 liedjes aan dit boek is gehangen met muziek die Graeme vindt passen bij het verhaal. Deze playlist is te vinden op spotify of via dit Youtube-kanaal. Het enige liedje waar Graeme echt een hekel aan heeft uit deze lijst is Clair van Gilbert O’Sullivan, maar dit liedje paste nogal goed in het verhaal 😉

Ahhhh, Graeme kwam bij ons tafel zitten… nu had ik een ultieme kans om deze zeer sympathieke schrijver het hemd van het lijf te vragen! Wat ik mij nl. al geruime tijd afvroeg, hoe hij Don in Het Rosie Project zo goed kon omschrijven, zeker m.b.t. zijn autisme. Hij vertelde dat hij veel mensen met autisme in zijn omgeving en voornamelijk werkomgeving kent (hij was software engineer). Hierdoor kon hij goed het karakter van Don weergeven. Met mijn compliment dat ik zo blij was dat autisme eindelijk eens op een positieve manier werd benaderd, beloofde hij mij dat het alleen maar beter werd naarmate de mensen met autisme ouder werden. Zij konden zich eindelijk focussen op datgene waar ze goed in waren! Good to hear ♥

Graeme is nu samen met zijn vrouw Anne bezig aan een nieuw boek, een roman over een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Zij schrijven om de beurt een hoofdstuk en hebben nog niet gekibbeld over de inhoud…so far… maar dat kan nog komen zei Graeme met een knipoog want zijn vrouw schrijft thrillers en wil eigenlijk een lijk in elk boek…. Graeme en zijn vrouw Anne Buist (zij heeft net haar 2e boek graeme2uit: Dangerous to know, over Natalie King een forensic psychiatrist) reizen de hele wereld over om hun beider boeken te promoten. Gezien het gemak waarmee zij zich tussen de fans bewegen, bevalt dit leven hen prima!

Na de bekende signeer- en fotosessie vertrokken wij weer naar huis. Omdat wij 2 gesigneerde boeken mee naar huis kregen, wil ik één deze boeken in de actie gaan gooien! Binnenkort volgt er trouwens een recensie van Het Beste van Adam Sharp op MeerdanSandra, ik ben net begonnen in dit boek 🙂

Waar gaat Het Beste van Adam Sharp in het kort over?

De nieuwe roman van Graeme Simsion (Het Rosie Project), Het beste van Adam Sharp, is een geweldig verhaal over liefde, muziek en in het reine komen met het verleden. Na twintig jaar krijgt veertiger Adam Sharp, getrouwd en tevreden, uit het niets een bericht van zijn Eerste Echte Liefde. Samen hadden ze een fantastische tijd - hij speelde piano in een bar, zij zong - tot Adams tijd in Australië erop zat en hij terugkeerde naar Engeland. Overvallen door nostalgie en vragen - wat als hij wél had gekozen voor haar? - beantwoordt Adam het bericht. Is er een tweede leven voor zijn eerste liefde?

Winactie:

Waarom zou jij dit gesigneerde boek Het Beste van Adam Sharp van Graeme Simsion willen winnen? Laat een gezellig, leuke of verrassende reactie achter onder deze blog en wie weet kan ik jou binnenkort met dit mooie gesigneerde boek verrassen ♥ Deze actie duurt t/m 3 november 2016. Uiteraard wordt het liken van mijn facebookpagina buitengewoon op prijs gesteld 😉

Liefs Sandra

Deze actie is afgelopen, de winnaar van het boek is: Gre Muije! Heel veel leesplezier 🙂

26 Comments on Meet, eat & greet Graeme Simsion (+ winactie afgelopen)

 1. Heb geen specifieke reden om hem te winnen. Maar je weet ik ben net zo leesverslaafd als jij, dus ieder nieuw boek is zeer welkom.

 2. saskia wagemaker // 20 oktober 2016 at 10:21 // Beantwoorden

  Heb net genoten van de levens van Don en Rosie.
  Ben benieuwd naar het nieuwe boek

 3. Sabrina de Wit // 20 oktober 2016 at 10:52 // Beantwoorden

  Ook ik had meegedaan aan die prijsvraag voor het diner. Ook niet gewonnen. Hoop dat dit mijn troostprijs wordt.

 4. Wat een leuk verslag! Ik vind ontmoetingen met schrijvers enorm leuk en inspirerend. Leuk dat je deze ontmoeting toch nog won.
  Ik doe graag mee. Ik heb genoten van de Rosie boeken en ben heel benieuwd naar dit boek.

  • Heb jij dat ook Selma dat als je een schrijver hebt ontmoet je de boeken heel anders leest. Ik voel me op een of andere manier toch meer betrokken 🙂 Leuk dat je meedoet!

 5. Wat een super mooi verslag van het diner wat je gewonnen hebt met Graeme Simsion. Heel herkenbaar hoe je hem beschrijft. Een paar jaar geleden mocht ik in Amsterdam er bij zijn toen hij vertelde over zijn nieuwe boek Het Rosie Effect. Het was toen nog niet in het Nederlands beschikbaar. Een heerlijke humor heeft hij. En ja, wat jij zegt over de positieve manier waarop hij schrijft over autisme….helemaal mee eens. Ik was daar van te voren wat argwanend over, maar….nee hoor onterecht argwanend. Op een waardige manier wordt autisme verwoord. Je begrijpt nu denk ik wel waarom ik heel nieuwsgierig ben naar Adam Sharp. En o ja, de playlist ben ik ook heel nieuwsgierig naar. Haha, Clair van Gilbert o Sullivan vind ik juist wel leuk.

 6. Het Rosie Project vind ik een geweldig boek! Ik moest regelmatig gniffelen toen ik dit boek las en ik werd er gewoon blij van! En daarbij moet iki zeggen dat er niet veek boeken zijn waarbij ik dit zo ervaren heb! Dus je begrijpt al dat ik daarom ook heel graag Simsions nieuwste boek Het beste van Adam Sharpe gesigneerd en al zou willen winnen!

 7. Ik vond de boeken ‘Het Rosie Project’ en ‘Het Rosie effect’ zeer goed. Vooral eerstgenoemde liet een enorme indruk achter, omdat ik in die periode zelf de diagnose kreeg. Ben heel benieuwd hoe zijn nieuwste boek is en in hoeverre hij mij kan blijven boeien zonder het onderwerp autisme. En natuurlijk omdat ik heel erg van lezen hou!

  • ik heb het laatste boek net uit Martine, ook zonder autisme de moeite waard! Onze zoon heeft zelf Asperger, vandaar dat ik blij was dat er eindelijk eens een boek was een positieve insteek. Ik hoop dat het voor jou ook zo heeft uitgepakt… fijn dat je meedoet!

 8. ook ik maak graag een kansje, ik was ook niet uitgekozen om met deze auteur te eten en na jouw verhaal vind ik het helemaal erg. Een man die ovetal aanschuift en je het hemd van het lijf kan vragen, geweldig. Het Rosie project ging pas na een paar hoofdstukken leven bij me, ik moest even in de personage van Don komen, maar als je er eenmaal inzit laat hij je niet meer los. Ik ben heel benieuwd of het nieuwe boek meteen pakt of dat je er ook in moet komen, maar nu ik weet hoe Graeme schrijft zal het wel goed zittenleuk stuk Sandra.

 9. Ik heb genoten van Don en Rosie.
  En ik hou van Graeme Simsion.
  En ik word blij van zijn uitspraak dat mensen met autisme zich, naarmate ze ouder worden, beter kunnen focussen op waar ze goed in zijn <3
  Maar waarom ik wil winnen?
  Misschien krijg ik dan wel een meet & greet met de enige echte Sandra erbij!!

 10. Ik wil graag winnen omdat ik me erop verheug om na mijn examen op 20 december gewoon weer eens een boek voor mijn plezier te lezen

 11. Ik zou graag willen ontdekken wat voor meesterwerk Grame Simsion nu weer geschapen heeft! En de handtekening van zo’n begaafd man staat altijd leuk in de boekenkast 🙂

 12. Ik ben wat men man noemt”een leesbeest”. Ik lees altijd en overal, je ziet me zelden zonder boek. Op controle bij de dokter? Boek mee om te lezen tijdens die paar minuten wachten. Ik heb zelf massa’s boeken ( mijn bib telt er ongeveer 2000)waarvan ik er nog 100 te lezen heb. Ik vind het altijd zo plezant om een nieuwe schrijver te leren kennen, dus ja, volmondig ja ik doe mee.Heel veel goede comments gelezen over “het Rosie project”, zo dat ik al even nieuwsgierig ben of deze schrijver mij ook zo zou bekoren. Deze wedstrijd is dus een ongelezen kans om hem alsnog te leren kennen .

 13. Saskia Jacobs-Labree // 3 november 2016 at 21:24 // Beantwoorden

  Ik wil graag weer eens lachen un deze voor mij soms lastige tijd! En de vorige twee boeken vond ik zeer vermakelijk. Ik lust er wel pap van

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: