Whale City Sound Singers in de Zuidervermaning

Muziekherinnering van Jetske: Op een mooie zonnige zondagmiddag in oktober ging ik samen met een vriendin richting “Zuidervermaning” in Westzaan om naar een promoconcert te gaan van de Whale City Sound Singers.  Ik had ze ooit bij Korenslag gezien en het sprak mij wel aan. De Vermaning, zoals wij dat noemen, is een sfeervol kerkgebouw nog met zand op de vloer, dat is altijd leuk voor het goede gevoel bij zoiets.

Zestig !! mannen keurig in pak stonden voor onze neus en bij het eerste lied One Voice had ik het kippenvel al op mijn armen staan, zo prachtig. De liederen volgden elkaar in rap tempo op, met een leuke en vlotte uitleg van de dirigent Floor van Erp, een bevlogen man met veel energie. Het enige minpuntje was dat hij zonder microfoon sprak en soms met de rug naar ons toe stond, dan horen de oudjes het niet 🙂

Hij vertelde o.a. dit:

Barbershop harmony is verwant aan 'close harmony'. In Nederland zijn er zo'n 50 koren en kwartetten binnen de stijl actief, met bij elkaar ongeveer 2000 zangers. Wereldwijd zijn 60.000 barbershoppers met elk hun eigen repertoire actief. Maar het leuke van barbershop is dat er songs zijn, die iedereen in hetzelfde arrangement heeft geleerd. Als we elkaar op Nationale of Internationale evenementen ontmoeten, kunnen we altijd die speciale songs samen zingen. Deze samenzang zorgt voor een grote verbondenheid.

Een van mijn favoriete nummers Hallelujah van Leonard Cohen zongen ze ook en als aardigheidje ook een medley van “de Dijk” wat het voor mij ook altijd goed doet. Al met al was het een geweldige middag, prachtige stemmen en mooie liedjes, zeker voor herhaling vatbaar!

Jetske

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: