Een ster van vuur – Nora Roberts

Na de Teken van 7-trilogie heb ik nu deel 1 van de Sterren-trilogie van Nora Roberts gelezen. Nora is gek van trilogieën, dat blijkt wel weer. Commercieel gezien slim natuurlijk omdat de lezer natuurlijk wil weten wat er in deel 2 en 3 gaat gebeuren. Dat geldt in ieder geval wel voor dit leesmonster 😉

9200000060212726Sasha Riggs, een wat teruggetrokken kunstenaar, zet haar levendige dromen en nachtmerries om in bijzondere schilderijen. Haar visioenen leiden haar naar het Griekse eiland Corfu, waar vijf zielsverwanten ook naartoe zijn getrokken om de Ster van Vuur te zoeken. Sasha herkent hen direct en brengt hen bij elkaar. Samen vormen zij de Wachters. In een van hen, de goochelaar Bran Killian, ziet Sasha een man vol kracht en compassie. Als Sasha worstelt met haar zeldzame gave, is Bran er om haar te steunen, uit te dagen en in haar te geloven. Maar hun streven naar vertrouwen, eenheid en liefde wordt bedreigd door de duistere macht die uit is op totale heerschappij over de drie sterren...

Recensie Sandra:

Nora Roberts neemt je mee naar Corfu waar zij je laat kennis maken met de magische wereld van godinnen, wachters en verloren gewaande sterren. Voeg hierbij een heerlijke schep romantiek en je hebt het ultieme recept om mij als lezer te verleiden en mee te voeren naar grotere hoogtes. De 6 hoofdrolspelers, zij hebben elk hun eigen kracht/gave, komen elkaar tegen op dit prachtige Griekse eiland. Zij nemen het op tegen Nerezza, een duistere godin. De schrijfster weet mij tot op het einde toe aan het boek te boeien en ik kan niet wachten om deel 2 en 3 van deze trilogie te lezen. Kleine kritische noot: de dialogen zijn soms wat warrig, wie zegt wat en wanneer heeft Sasha een visioen (vertaling?) maar door het boeiende verhaal en de zeer vlotte schrijfwijze las ik daar met gemak langs.

profielfoto4**** door recensent Sandra Raino

 

 

Recensie Coenraad:

“Een ster van vuur” is het eerste deel van een trilogie. In dit deel is een groot gedeelte besteed aan de introductie van de personages en hun gaven. Op een aangename manier heeft  Nora Roberts dit aangepakt, waardoor het alles behalve droge opsommingen zijn. Uiteraard is er ook in conflicten voorzien. In hun opdracht “De ster van vuur” te vinden krijgt het gezelschap te maken met een slechte godin. Zij wil deze ster in haar bezit krijgen om de macht te kunnen grijpen. De spanning zit in de onderlinge strijd die alsmaar stijgt, hierdoor krijgt het verhaal kracht en zorgt het ervoor dat je geboeid bent en  wil weten wat er allemaal nog meer gaat gebeuren.  Godinnen, gevallen sterren en de bijzondere gaven van de personages geven het verhaal een buitenaards tintje in een feelgood-sfeer. De vlotte, makkelijke schrijfstijl heeft er verder voor gezorgd dat ik veel leesplezier aan dit boek heb beleefd.

4**** doocoenraad1r recensent Coenraad de Kat

Auteur: Nora Roberts – Uitgeverij: Boekerij – 336 pagina’s – Verschenen: oktober 2016 – ISBN: 9789022576403

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: