Terecht – Rudy Soetewey

Voor de boekenclub van ThrillZone hebben zowel Coenraad als ik het boek Terecht van de Vlaamse schrijver Rudy Soetewey gelezen. Wij hebben er een mooie duo-recensie van gemaakt 🙂

Als iemand voldoende geld en macht heeft om zich met succes boven de wet te stellen, dan zijn er maar twee opties: deemoedig het hoofd buigen en het accepteren, of het recht in eigen handen nemen.
Wanneer Matthias De Wolf een anonieme USB-stick in z'n brievenbus vindt met daarop een filmpje van een man en de boodschap er zeker niet mee naar de politie te stappen, legt hij deze waarschuwing naast zich neer. Hij is tenslotte journalist, geen detective. Als de man, een onbekende multimiljardair, wat later dood wordt aangetroffen maar daarover helemaal niets in de media verschijnt, is zijn nieuwsgierigheid gewekt. Al snel ontdekt hij echter dat hijzelf meer betrokken partij is dan hem lief is, en dat er nog slachtoffers dreigen te vallen...

Recensie Coenraad:

terechtIn “Terecht” is wederom voor Matthias Wolf de hoofdrol weggelegd net als in “Bewijs het maar”, het vorige boek van Rudy Soetewey. Er wordt vaak naar zijn vorige boek verwezen. Voor mij net iets te veel. Jammer, want dit komt het verhaal niet ten goede en het leidde mij geregeld af bij het lezen van dit boek.  De personages zijn goed uitgewerkt en groeien in de rol die ze hebben. Duidelijk wordt vanaf het begin aan het plot gewerkt en het heeft een paar mooie wendingen in zich wat leidt tot een prachtige ontknoping.

De schrijfstijl is prettig en toegankelijk. Door het gebruik van Vlaamse woorden en uitdrukkingen – wat niet door iedereen als prettig zal worden ervaren – heeft dit boek een eigen stijl waarin de hoeveelheid spanning niet overal even sterk wordt gedoseerd. Voor mij is “Terecht” een kennismaking geweest, die ik als een prima  boek voor tussendoor heb ervaren.

3*** doocoenraad1r recensent Coenraad de Kat

 

Recensie Sandra:

De Vlaamse schrijver Rudy Soetewey heeft een vlot lezend boek afgeleverd, het feit dat dit verhaal doorspekt is met heerlijke Vlaamse woorden en uitdrukkingen heeft mij in het geheel niet gestoord. Ik vind deze taal zeer bloemrijk en het liet regelmatig een lach op mijn gezicht verschijnen. Het verhaal wordt goed opgebouwd en is, ondanks het heftige maatschappelijke thema wat in het boek verwerkt is, niet uitgesproken bloederig. Soetewey werkt vooral met de suggestie en een psychologische opbouw, dit houdt je tot aan het einde aan het boek gekluisterd. De ontknoping was voor mij uiteindelijk een verrassing! Wat mij stoorde waren de vele verwijzingen naar het vorige boek van Soetewey, hierin speelde Matthias Wolf ook een hoofdrol. Jammer, want het boek an sich is een goede stand-alone!

profielfoto3*** van recensent Sandra Raino

Auteur:  Rudy Soetewey – Uitgeverij: Kramat – 319 pagina’s – Verschenen: september 2016 – ISBN: 9789462420588

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: