Mijn Top2000-lijstje

Elk jaar luisterde ik ernaar, een zekerheidje want elk jaar was de top 3 zo goed als hetzelfde….. het hele jaar door heb ik een ander radiostation aan maar tussen kerst en oud & nieuw dan genieten wij van de Top2000 op Radio2! Nog nooit had ik gestemd, niet omdat ik geen uitgesproken muzieksmaak heb, integendeel maar omdat ik de keuze zo ontzettend moeilijk vind….

Ja, ook ik ben gek van Bohemian Rapsody van Queen maar moet ik daarom er nu klakkeloos op gaan stemmen? Ik heb zoveel nummers die ik goed vind, dat varieert van Marco Borsato tot Metallica. En dit jaar? Dit jaar begon het bloed te kriebelen, ik zag goede vriendinnen stemmen, zelfs mijn broer heeft zich eraan gewaagd….zal ik….zal ik niet…. zal ik dan toch….. en op vrijdagmiddag, op het sluiten van de markt (ik kon stemmen tot 20.00 uur) heb ik een paar heerlijke uurtjes besteed aan het kiezen/maken/luisteren van mijn top2000 stemlijst 😉

Want ja, welk nummer zal ik eens kiezen van mijn favoriete band Live? Mooie reden om ze weer eens te beluisteren! Sommige nummers waren overduidelijk, One day like this van Elbow bijvoorbeeld. Maar mijn favoriete nummer van Muse stond er niet tussen. Gelijk maar even toegevoegd want dit pareltje mag natuurlijk niet ontbreken 🙂 De enorme sexy (lees: geile) stem van Mr. Probz moet er gewoon in. Kayleigh van Marillion, zeker niet het beste nummer van deze band, maar gedeelde hormonen met mijn huidige man maken dit nummer voor ons heel speciaal.

Twijfel, twijfel, Hallelujah van Leonard Cohen of toch Jeff Buckley, ik heb het nummer op onnavolgbare wijze leren kennen via Jeff Buckley….. dus Jeff op de lijst…. Nog zo’n intense zanger: Paolo Nutini, mag, sterker nog, moet ook op mijn lijst!  De Poema’s, Blof en Marco Borsato vertegenwoordigen een hoekje Nederlandstalig in mijn muziekbrein. Ik zei het toch, ik vind heel veel muziek leuk! Owwwwwwww en heb je die jonge koppies gezien van Adele, Anouk en Marco Borsato? Zucht…. het is een cliché maar de jaren vliegen echt voorbij….

Een stevige dosis rock vertegenwoordigen de wilde kant van mijn muziekbrein, met Lenny Kravitz, Metallica, Muse en de Foo Fighters.  Als laatste heb ik toegevoegd Desperado van The Eagles…. jeugdherinneringen, camping, knappe coverbandzanger….ach…. tienerhormonen….. zo heb ik aan elk nummer wel een herinnering…..

Interesse in mijn lijstje? Hier komt ie 😉 Je kunt de lijst ook op YouTube beluisteren op mijn speciale Top2000-lijstje!

 • Lenny Kravitz – Let love rule
 • Live – Lightning Crashes
 • Elbow – One day like this
 • Marillion – Kayleigh
 • Muse – Unintended
 • Mr. Probz – Wave
 • Metallica – Mister Sandman
 • Jason Mraz – I won’t give up
 • Jeff Buckley – Hallelujah
 • Paolo Nutini – Iron Sky
 • De Poema’s – Mijn houten hart
 • Blof – Omarm me
 • Anouk – Nobody’s wife
 • Alanis Morissette – You oughta know
 • Marco Borsato – De Waarheid
 • Adele – Chasing Pavements
 • Di-rect – Hold on
 • Loreena McKennitt – The Mystic Dreams
 • Muse – Survival
 • P!nk & Nate Ruess – Just give me a reason
 • Foo fighters – Best of you
 • Neil Diamond – Love on the rocks
 • Eagles – Desperado

Ik kan niet wachten tot het 25 december is en we weer lekker kunnen gaan luisteren en natuurlijk in de avond Top2000 a gogo met de heerlijke “muzieklessen” van de enige echte Leo Blokhuis…..(wat een leuke man!)

Veel muziek- en luisterplezier!

Liefs Sandra ♥

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: