Ons liedje….

Muziekherinnering van Cynthia: Elk stelletje heeft wel een eigen song. Vraag het aan een willekeurig koppel en geheid dat je er een veelbelovend antwoord op krijgt. Ook wij hebben ons eigen liedje en het is er één dat al jaren voortleeft in onze harten. Het mag dan wel een antiek exemplaar zijn, maar déze past precies. Geen woord ervan is gelogen. Nu zal je misschien denken wat een (toen) heel jong en modern stel ooit had met zo’n vintage nummer? Dát zal ik je vertellen! Lees snel verder.

Onze ogen ontmoette elkaar vluchtig en vanaf dat moment wist hij het.

We ontmoetten elkaar op een zonnige dag in juli. Zomaar onverwacht. Mijn zus sleepte me mee naar de markt en ik vond hem daar. De man die voor altijd in mijn leven zou blijven. Eerst geloofde ik er niet zo in; ik was nog erg jong en dacht dat dit enkel een bevlieging zou zijn. Maar Victor vertelde me in de jaren die volgden, hoe hij het meteen al voelde. Want op het moment dat onze ogen elkaar vluchtig ontmoette, wist hij dat ik de moeder van zijn kinderen zou worden. En de vrouw van zijn leven. Toen wij in onze eerste week samen in de auto zaten zei hij: ”Een dag zonder jou is een verloren dag.” Op dat moment vond ik deze uitspraak maar een beetje vreemd. En voorbarig ook. Want hoe kun je zoiets groots zeggen en het niet eens menen? Maar vandaag beroerd het mij tot tranen. Want vandaag begrijp ik het. Hij heeft het hierna namelijk 21 jaar lang gezegd. Vanaf dag één was ik voor hem de vrouw van zijn leven. En in de jaren die zouden volgen groeide mijn liefde voor hem en het geloof in óns. Zelfs zoveel, dat ik me geen leven zonder hem kan veroorloven.

Alles viel op zijn plek.

Toen ik zwanger was van onze oudste, lagen we ‘s  avonds uren in bed naar Candlelight te luisteren. Wie kent dit antieke radioprogramma cynthia2nog? Naast romantische muziek werden er tussendoor de meest diepgaande gedichten van luisteraars voorgelezen. De presentator van het programma had een bijzonder zwoele stem, wat deze gedichten alleen maar meer leven inblies. Toen ineens kwam het nummer voorbij, wat ons nummer zou worden. En alles viel op zijn plek. De woorden die de zanger zingt, is wat Vic me altijd al zei. Dit is hij jaren trouw blijven doen. We hebben er tijdens tegenslagen samen op gehuild en op momenten vervult van geluk om gelachen. En ook al is hij er het laatste jaar niet meer toe gekomen het me te zeggen: ik weet dat hij het nog net zo voelt als toen, die dag. Die dag, dat hij het me weer kan zeggen,  gaat weer komen. Ik weet het zeker!

theelepelgelukDeze prachtige blog is van Cynthia. Mocht je meer van haar willen lezen, klik op de logo van haar mooie site ♥

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: