Schuld- sa – ne – ring

Blog van Sandra: Eindelijk, eindelijk zijn we eruit…. na 3 jaar in de schuldsanering te hebben gezeten en daarvoor 1,5 jaar in een faillissement kunnen wij, mijn man en ik, ons weer gaan richten op de toekomst. Ik hoor jullie denken: “Huh, jij die altijd van die leuke dingen doet en blijd en vrolijk is?” Ja inderdaad, wij zaten met ons gezin in de schuldsanering. Maarrrrrrrrrrr, geholpen door heel veel lieve familie en vrienden want anders was het zeker niet gegaan zoals het nu gegaan is…..

Augustus 2012…. Marco en ik zien er werkelijk geen gat meer in, wij werken ons een slag in de rondte en worden geholpen door heel veel lieve mensen maar het is water naar de zee dragen. Wij besluiten om het faillissement aan te vragen voor ons transportbedrijf. Geloof me, dat doe je niet zomaar…. er leven natuurlijk wel meerdere gezinnen van ons bedrijf… maar als het water je niet meer tot de lippen staat maar ongeveer ergens ter hoogte van je kruintje dan houdt het wel op…..

Alles ging toen opeens in een stroomversnelling, rechtbank, opluchting, curator, vrachtwagens weg, loods leegruimen, auto weg, wijn, lieve vrienden, tranen en nog meer opluchting. Marco had binnen een paar dagen een nieuwe baan en kwam op de vrachtwagen bij Knap. Dat was even wennen, geen geregel meer en het enige wat er toe deed was de bezorging van zijn vracht. Ach en die lange dagen, dat waren we toch al gewend.

De curator en later onze bewindvoerder was een topper! Beetje raar om dat te zeggen over diegene die bepaalt wat je nog wel en niet mag doen en je salaris aftopt. Maar hij was helder en duidelijk en heeft vanaf dag 1 zijn beloftes waargemaakt en ervoor gezorgd dat wij in december 2013 in de schuldsanering terecht kwamen. Dat is even 3 jaar doorbijten maar dan heb je wel een “schone lei” en kun je verder met je leven. Een heel ander verhaal is de man van de bank…. ik hoor die glijer nog zeggen: “Wij gaan u helpen mevrouw Raino…..”…. Ja hoor, van de wal in de sloot, ik begrijp best wel dat dit soort mensen alleen maar hun werk uitvoeren maar zeg geen dingen die je niet kunt waarmaken!

Het huis moest namelijk ook worden verkocht, dat stond borg bij de bank voor de schulden die wij daar hadden. Dat wisten wij en ik had mij er al helemaal op ingesteld dat wij zouden moeten verhuizen. Totdat er een goede vriend (Mr. Anonymus) zich meldde en ons een aanbod deed waar wij geen nee tegen konden zeggen. Hij heeft het huis gekocht en daarna hebben wij het van hem gehuurd, wat een geweldige constructie en hoe waren wij hiermee uit de brand geholpen!

Gelukkig kon ik vrijstelling van sollicitatieplicht krijgen om thuis de boel en Antonio in het bijzonder draaiende te kunnen houden. Wij kregen aan alle kanten hulp aangeboden, zo veel dat ik er soms helemaal verlegen mee was…. kleding voor de kinderen, kerstpakketten, telefoonabonnementen, wij konden van alle lieve buurtjes/vrienden auto’s lenen zelfs om mee op vakantie te gaan! Ik ging natuurlijk nog fanatieker meedoen met alle prijsvragen (mijn hobby!) om prijzen te winnen voor bijvoorbeeld de Sinterklaas of een leuke avond/dagje uit. Kon ik de prijs zelf niet gebruiken dan ging deze de kadootjeskast in en had ik altijd wat leuks liggen om weer weg te geven.

Tja, je moet natuurlijk wel een beetje creabea zijn….. ik had natuurlijk ook op de bank kunnen gaan zitten en gaan zitten klagen dat het allemaal lag aan de regering en Rutte in het algemeen. Daar ben ik niet zo van….alhoewel het ook niet altijd is meegevallen…. het doet best zeer als je wordt voorbij gefietst door een chauffeur die bij je gewerkt heeft en dat die dan zijn kop omdraait en je niet meer wilt zien…. dat hebben wij niet verdiend volgens mij…. Oh en trouwens, de goedkoopste rookworst van de Appie is ook niet te prakken, maar dat weten dan nu ook weer 😉

Ik ben f#cking trots op mijn Marco en 3 pubers, met zijn vijfjes hebben wij het toch maar even gerooid, zonder te mokken of te zeuren! En voor alle lieve vrienden en familie die ons de afgelopen jaren op welke manier dan ook hebben geholpen: een heeeeeele dikke knuffel van ons ♥ Ik zeg maar zo: eind goed, al goed…. wij kunnen niet wachten om het jaar 2017 in te gaan!

Heel veel liefs van Sandra ♥

30 Comments on Schuld- sa – ne – ring

 1. Dit wist ik niet. Maar ik ben supertrots op jullie hele gezin.
  Ik wens jullie hele fijne dagen.
  En dat jullie een hele goede nieuwe start gaan maken in 2017.

  Kees

 2. Joop aan 't goor // 22 december 2016 at 19:55 // Beantwoorden

  Sandra en Marco, van harte gefeliciteerd. Wat zullen dit fijne feestdagen voor jullie gaan worden.
  Ga er maat fijn van genieten.

 3. Ooit toen ik je leerde kennen ,heb je iets in die richting gezegt.Maar liefde en geluk kosten niets.En daarom deed ik ook erg vaak mee mee met prijsvragen

 4. Eindelijk EINDELIJK is het dan bij zover. 2017 het begin van een nieuw NIEUW jaar. Verlost van alles en een nieuwe start. Wij wensen jullie al het goede toe in deze nieuwe fase. TOPPERS zijn jullie. Liefs van ons ABCD XXXX

 5. Respect ! En gefeliciteerd

 6. Zwager en schoonzus…Respect

 7. Groot respect Sandra voor jou, Marco en jullie kinderen. Jullie zijn alle 5 toppers. Ik wens jullie mooie Kerstdagen en een prachtige toekomsf, waar jullie met elkaar hard aan gebouwd hebben!

 8. Eindelijk vrij en op naar 2017
  Toppers zijn jullie dikke knuffel voor jullie

 9. Richard de Ligt // 23 december 2016 at 08:01 // Beantwoorden

  Hallo Sandra, jij kent mij persoonlijk niet, maar sinds begin dit jaar is Marco een vaste collega van ons Mentor 2 groepje bij St vd Brink. Marco heeft mij het hele verhaal weleens verteld en wat is het dan fijn om zulke fijne mensen om je heen te hebben. En dan nu schuldvrij 2017 in, veel geluk met het hele gezin. Richard

 10. Wat heerlijk om zo 2017 in te gaan! Maak van de laatste dagen van 2016 een feestje en dan met vertrouwen de toekomst in! Respect hoor voor jullie.

 11. Ik heb je verhaal met bewondering gelezen. Wat een doorzettingsvermogen en een staaltje “niet bij de pakken neerzitten” heb je getoond! Respect ❤

 12. Lieve Sandra en Marco, dit verhaal is voor ons ook nieuw, maar wij vinden jullie kanjers. We hopen dat het voor het hele gezin fijne kerstdagen worden en een heel gezond en voorspoedig 2017. Lieve groeten van ons Cees en Gradie Bicker

 13. Heel knap en sterk om je zo kwetsbaar naar voren te brengen op je blog. Respect dat jullie je er zo snel uitgeknokt hebben. Nu op naar een zonnige toekomst.

 14. Dank je wel Bianca!

 15. Wauw! Dat je dit online durft te zetten! Ik heb diep respect daarvoor. Ook weet ik hoe jullie de afgelopen 3 jaar hebben geleefd. Wij zitten er(nog maar 6 maanden te gaan!!) midden in. Soms ontzettend zwaar maar meestal met inderdaad alle hulp van je dierbare om je heen, goed te doen. Een heel mooi 2017 gaan jullie tegemoet! Wij ook hoor. Voelt zo goed nu het einde nadert! Nogmaals een diepe buiging voor je openheid☺ Groetjes

 16. Jullie zijn kanjers!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: