Help, ik zoek een baan!

Blog van Sandra: Elke dag stromen er potentiële vacatures mijn mailbox in……. jaaaaaa, ik ben op banenjacht 🙂 en een jacht is het zeker, ik bevind mij regelmatig in de jungle op van die banensites, duizenden vacatures staan hierop en dan is het de kunst of laten we liever zeggen de uitdaging om die speld uit die vacaturehooiberg te vinden!

Tijdens het scrollen door al die banensites mijmer ik nog even terug…. 19 jaar was, ik spreek over het jaar 1988 (mensen, reken even, dat is gewoon bijna 30 jaar terug!)…. net mijn MEAO-diploma gehaald, vakantie gehad en toen moest ik eraan geloven….ik ging de grote boze-ik moet werken om leuke dingen te doen-wereld in…… ik kreeg een schop onder mijn kont van mijn moeder: huppetee richting het Arbeidsbureau! Daar werd ik ingeschreven, kwam op zo’n schattig kartonnetje in de kaartenbak van werkzoekenden en ik ben daar een paar dagen later uitgepikt door Anneke van ReinderKakes (en later KakesWaal) niet wetende dat wij 18 jaar collega’s zouden worden! Hoe simpel was het leven destijds….

Eigenlijk heb ik nooit zonder werk gezeten, vanaf mijn 11e jaar paste ik al een paar dagen in de week op een peuter bij een Bar-Bistro in het dorp, vakantiewerk bij een koeltechnisch bureau (nog met de telex gewerkt daar, geweldig!), uiteraard het welbekende zaterdagbaantje bij de Dekamarkt waar ik mijn ♥ Marco heb leren kennen. Toen door Anneke uit die bak gepikt en na 18 jaar besloten om te gaan werken bij ons transportbedrijf omdat dit heel handig te combineren was met de kinderen. Niet wetende dat 5 jaar later dat bedrijf helaas op de fles ging… De afgelopen jaren was ik thuis bij de kinderen maar zelfs toen zat ik niet stil. Ik deed en doe nog steeds veel vrijwilligerswerk bij de muziekvereniging en Stichting Mama Vita. Ja, ik ben en blijf een bezig bijtje, stil zitten is gewoon niets voor mij.

Nu moet ik mijzelf verkopen, vertellen wat mijn sterke kanten zijn en waarom ik de beste zou zijn voor deze vacature. Pffffff, dat is lastig, ik kan toch moeilijk schrijven: jullie zijn op zoek naar mij….mij….mij……. er komen woorden voorbij zoals proactief, ik dacht eerst aan een botermerk maar ik heb het even opgezocht: vooruitlopen; vooruitzien; vooruitkijken… oh zeg dat dan…. tuuuuuurlijk ben ik dat! Of ze willen je in een Mart Visser-outfitje hijsen (nee doe maar niet, ik heb opeens zo’n beeld van een iets te stevige receptioniste in een iets te strak bloesje….) ook kan ik mij laten opleiden tot muizenvanger (ook leuk!)…

Resultaat tot nu toe…. kuddes sollicitaties de deur uit, 1 vacature gevonden voor iemand anders (voltreffer, gelijk aangenomen) en een heleboel inspiratie voor een blog en dat is natuurlijk ook wat waard 😉

Oké, ik gooi mijzelf bij deze in de aanbieding, lees en huiver….

 • Vrouw, 48 jaar
 • Baan voor 16/24 uur
 • Kantoor, balie, receptioniste, telefoniste, gastvrouw, spin in het web, secretaresse, niet alleen maar cijfertjes, winkel is ook leuk
 • Sterke kanten: proactief, stressbestendig, regeltante, kan goed prioriteiten stellen, erg goed met computers, in voor wat nieuws, recht-door-zee en zeer enthousiast.
 • Vervoer: liefst een baan in de Zaanstreek of omgeving die te bereiken is op mijn stalen ros of het OV

Mensen, kom er maar in met die aanbiedingen… oh ja, ik kan ook best leuke stukjes schrijven….

Liefs Sandra ♥

10 Comments on Help, ik zoek een baan!

 1. Ik vind het prima klinken! Wat heb je overigens een superleuke header op je blog. Sowieso vind ik dat je een mooie blog layout hebt. Weer eens wat anders!

 2. Femke Kraaijvanger-Rietzschel // 17 januari 2017 at 10:12 // Beantwoorden

  Hoi Sandra, je hebt waarschijnlijk al overal job-alerts ingesteld? Bij welke sites sta jij geregistreerd/aangemeld? Als ik dan nog eens alerts binnenkrijg, weet ik welke jij dan al gezien hebt. Groetjes, Femke

 3. Ik heb hem gedeeld voor je!

 4. Hetty Janneman // 21 januari 2017 at 09:24 // Beantwoorden

  Lieve Sandra,
  In je opsomming mis ik toch zeker je creativiteit, en ja je kan heel goed schrijven. Dus ook als inspirerende, enthousiasmerende collega bij een tijdschrift of krant zie ik jou ook meteen werken. Niet dat ik ga bepalen wat jij wil gaan doen hoor! En misschien kun je ook nog wel je bloggen wat uitbreiden met inkomens gerelateerde activiteiten. Veel bloggers en vloggers hebben daarmee een echte baan… Toi toi hoor, Hetty

 5. Wat een zoektocht is een baan zoeken toch.. Ik heb eens twee jaar zonder baan gezeten, maar was elke week aan het werk via een uitzendbureau. Niets voor jou?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: