Last Christmas overleed George Michael

Afgelopen jaar zijn er veel bekende artiesten overleden, artiesten die op hun hoogtepunt waren tijdens mijn tienerjaren en dan komt zo’n overlijden toch wel rauw op je dak vallen. Nu hingen Prince en David Bowie niet boven mijn bed maar George Michael samen met zijn muzikale vriendje Andrew Ridgeley heeft toch wel op een postertje bij mij aan de wand geprijkt. Dat was voordat hij toch een beetje uit de kast viel, voor mij natuurlijk geen probleem maar dan gaat het postertje toch wel richting vuilnisbak 😉

In 1983 (oh jaaaaa dit bakvissie was toen 15 jaar!) brak hij door met Wham!, zucht ik hoor nog de klanken van Young Guns, Wham Rap! en ik waande mij een tropisch meisje in Club Tropicana. Daarna kwamen Wake Me Up Before You Go-Go (ik zie mij nog ronddansen op de camping met theedoek dit nummer hard zingend… gelukkig geen beelden van….) en…. zucht…. Careless Whisper….

Last Christmas is de onvervalste kerstsingle die je nog elke jaar tijdens de feestdagen steevast voorbij hoort komen. Voor mij en voor velen uit mijn omgeving (en in het bijzonder voor de familie) heeft dit nummer een dubbele lading. In de periode dat dit nummer uitkwam is een meisje uit mijn voetbalelftal na een brommerongeluk overleden, Miranda… 16 jaar…. en bij haar uitvaart werd dit nummer gedraaid… elk jaar met kerst als dit nummer weer voorbij komt dan komt Miranda ook weer even bij ons langs….

Daarna ging George solo want al die bakvissies was hij wel een beetje zat. Met Faith, I Want Your Sex (nogal controversieel maar in Nederland natuurlijk gewoon lekker op de radio te horen) en Father Figure bleek hij ook heel goed op eigen benen te kunnen staan. Een opvallende rol heeft George gespeeld tijdens het Freddie Mercury Tribute Concert, een eerbetoon aan de overleden zanger van Queen. Michael stal de show met zijn versie van Somebody to Love.

Oh jaaaaaa en wisten jullie dat George Michael aan de wieg heeft gestaan van die overbekende heerlijke Carpool Karaoke-filmpjes van James Corden? Neeeeeee ik ook niet! Dit is het filmpje!

Uiteraard is dit stukje zo incompleet als wat, George heeft nog veel meer mooie muziek gemaakt en ondergetekende is zelfs nog nooit naar een concert van deze goede man geweest maar deze prachtige zanger mocht toch niet ontbreken op mijn muziekhoekje van MeerdanSandra….

Liefs Sandra ♥

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: