Masterplan – Pjotr Vreeswijk

Voor leesclub 8 van ThrillZone lazen Coenraad en ik het debuut van Pjotr Vreeswijk: “Masterplan”. Pjotr is werkzaam als politieagent binnen de eenheid Den Haag. De keiharde actiethrillers van nu in combinatie met zijn passie voor verre reizen en jarenlange ervaring als politieman in verschillende Haagse wijken hebben geleid tot Masterplan.

Aan deze leesclub was ook nog een snertevent gekoppeld. De hele groep lezers incl. schrijver Pjotr Vreeswijk zou zich vervoegen bij Coenraad thuis, die 3 overheerlijke pannen erwtensoep had gemaakt. Helaas door glibberige weersomstandigheden werd dit afgeblazen. Logisch omdat de groep lezers uit het hele land vandaan kwam en de wegen her en der echt slecht waren maar wel heel sneu voor Coenraad…. maar goed, dit event gaat nu op een later tijdstip plaatsvinden en ik ga daar uiteraard nog verslag van doen! Even terug naar de thriller van Pjotr Vreeswijk, waar gaat het boek over?

Ruim zeventig jaar nadat een Duitse naziwetenschapper zijn geheime Wunderwaffen van de brandstapel wist te redden, vindt er in het grensgebied van Soedan een mysterieuze explosie plaats waardoor de bevolking van een compleet dorp van de aardbodem verdwijnt. Als het bericht van de slachting Europa bereikt, wordt Alex De Klerck, een agent van de geheime Europese antiterreureenheid OPERATIONS, gevraagd een onderzoek in te stellen. Samen met zijn team reist hij naar Khartoem, waar zij door een lokaal ingehuurde agent worden opgevangen. Ze weten niets, hebben amper aanknopingspunten en zijn geheel aangewezen op de hulp van een onbetrouwbare huurling. Als het team dicht bij de ontknoping komt, slaat een onzichtbare vijand meedogenloos toe en doet Alex een huiveringwekkende ontdekking; de wereld staat op het punt drastisch te veranderen.

Recensie Sandra:
Vreeswijk laat je in het begin van het boek kennismaken met veel verschillende personages en verhaallijnen. Hij diept zijn karakters heel goed uit, hierdoor komt het verhaal voor mij wat traag op gang. Zodra de verschillende lijntjes bij elkaar komen, komt het verhaal ook in een versnelling en blijf ik geboeid doorlezen. Zijn schrijfstijl is zeer toegankelijk en naarmate het verhaal volgt begint bij mij de gedachte boven te borrelen: stel je voor dat dit soort dingen echt gebeuren… het zou zomaar kunnen…. deze gedachte heb ik weer snel weggestopt en ik laat mij weer meevoeren in de maalstroom van verraad, complotten, moord, aanslagen, bedrog en naar de uiteindelijke afloop van dit heerlijke boek. Echt verrassend? Nee, dat niet… smaakt het naar meer? Zeker!

profielfoto4**** door recensent Sandra Raino

 

Recensie Coenraad:
“Masterplan” begint met een sterke proloog, waardoor mijn leeszintuigen meteen op scherp stonden. In de twee verhaallijnen (heden en verleden) krijgt de lezer een duidelijk beeld hoe de mysterieuze explosie tot stand heeft kunnen komen. Het verhaal is geschreven in een makkelijke, vlotte en volgbare schrijfstijl die precies goed is gedoseerd. Dit ondanks de diversiteit aan karakters, die het verhaal ingroeien. Door de verschillende locaties waar het verhaal zich afspeelt, geeft dit het boek een internationale allure. Pjotr heeft met “Masterplan” een sterk debuut neergezet, een stoer mannenboek dat zich uitstekend leent voor een stevige actiefilm.

4**** doocoenraad1r recensent Coenraad de Kat

Auteur: Pjotr Vreeswijk – Uitgeverij: Letterrijn – 346 pagina’s – Verschenen: november 2016 – ISBN: 9789491875281.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: