Sweet 15 party

Blog van Sandra: mijn oudste dochter is afgelopen november 15 jaar geworden en gaf afgelopen vrijdag een klein feestje thuis. Ze zou wat vriendinnen en klasgenoten uitnodigen en onder het genot van een glas cola, taart en popcorn zouden ze een filmpje kijken. “Mam, ik wil ook wat jongens vragen, mag dat?”…. Tuurlijk, ik ben (volgens mij) best een ruimdenkende moeder en eigenlijk was ik best nieuwsgierig naar al die puberjongetjes die in het leven mijn oudste dochter rondschodderden 😉

Klokslag 8 uur stond een groep luidruchtige pubers voor de deur. Bijna allemaal op de fiets, gelukkig mochten we de voortuin van de buurman gebruiken als “fietsenhok”. Zestien stuks van die hormoonbommen (jongens en meiden) denderden bij ons binnen. Oh ja vergeet die term jongetjes maar, baard in de keel, haar in de gel en eindelijk in de groei, het worden al echte jongemannen! Keurig opgevoed, ik kan niets anders zeggen, ik kreeg van allemaal een handje en ze hadden heel pittig een kadootje mee voor mijn “kleine” meisje. Daar tussendoor dartelden alle vriendinnen van mijn dochter. Sommige ken ik al vanaf hun 4e jaar en anderen nu een jaartje of 3. Prachtig om te zien hoe zij zich in al die jaren hebben ontwikkeld tot mooie jonge vrouwen.

Ik mijmer even terug naar mijn eigen jeugd…..15 jaar….. voor het eerst uit naar Passepartout…. nee ik was niet zo’n danswonder, ik zat altijd bij de open haard aan de bar met een colaatje en later zoete witte wijn (blegh…) Lekkere muziek erbij en kwekken, zover dat mogelijk was met het volume van de muziek. Eerste kus van ene Tom, beetje jammer dat hij zijn vrijgezellenavond had en de week erop ging trouwen. Gelijk een hele wijze les op mijn 15e….. De goudvis die ik daarna Tom had genoemd was ook geen lang leven beschoren, bij het verschonen van zijn kom ging hij per ongeluk in heel warm water. Wist je dat goudvissen dan wit werden? Nee ik ook niet…

Maar goed even terug naar het heden, mijn dochter had een topavond. Na het uitdelen van de taart werd ik liefdevol door mijn dochter naar boven gedirigeerd…. fles rosé, glas en een knabbeltje mee. Lekker hard ging de muziek van Muse aan, ja dat gedeelte van de opvoeding is alvast geslaagd 🙂 De film is er niet van gekomen, ze kreeg een boekje met truth or dare vragen en aan het gelach te horen zaten daar erg leuke vragen tussen.

Rode konen, glimmende ogen, 1 gesneuveld glas en een berg met kadootjes (waaronder 7 zakken Maltesers chocolade…) dat was het eindresultaat van deze sweet 15 party van mijn oudste dochter…. Ik ben benieuwd wat de toekomst haar en haar vrienden verder brengen zal ♥

Liefs Sandra

6 Comments on Sweet 15 party

  1. Kees Mateijsen // 30 januari 2017 at 12:26 // Beantwoorden

    Mooie blog. Dan ga je zelf automatisch terug naar die leeftijd. Hoe was dat bij mij.

  2. Van harte gefeliciteerd met je dochter! Fijn dat de pubers het leuk hebben gehad. Op naar sweet 16..

  3. Klinkt gezellig 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: