Trots op truckers

Blogger Sandra: Fijn was dat he, dat je de afgelopen zon- en feestdagen lekker boodschappen kon doen? Waar de meeste van jullie geen idee van hebben is dat deze winkels ook op zon- en feestdagen bevoorraad moet worden. Ja inderdaad, dan komt er zo’n heule grote trailer in het vroegst van de ochtend voorgereden bij je lokale supermarkt om deze lekker vol te stouwen om ons, de consument, te allen tijde van dienst te zijn!

Daarom irriteert het mij altijd mateloos (het kan ook zomaar mijn transportbloed zijn dat even opborrelt) dat een heleboel mensen maar zitten te vitten op “die” vrachtauto’s. Ze rijden te langzaam (klein detail: ze mogen niet harder…), letten soms niet goed op (net als heel veel vertegenwoordigers en andersoortige weggebruikers….) en staan in de weg als ze pech hebben (zo raar, ik kan mijn dertigtonner diesel niet even aan de kant schuiven….). De weg is voooooool met vrachtwagens, dat klopt! Er rijden namelijk nogal wat vrachtauto’s omdat al die winkels, bedrijven, restaurants, ziekenhuizen en de bouw en noem maar op, bevoorraad moeten worden…..

Eigenlijk is het transport de as van de economie, als deze niet draait c.q. rijdt dan ligt heel Nederland gewoon op zijn kont! Een beetje meer respect voor de chauffeurs zou echt wel op zijn plaats zijn. Deze asfalthelden staan bij dag en dauw op (half 4 in de nacht laden voor een winkelbevoorrading voor Appie is echt geen uitzondering en dat allemaal voor een gourmetvleesje en een pakje roomboter!), loodsen hun trailer door een drukke stad of smalle woonwijk (het liefst vlakbij een school waarbij deze scholieren nog nooit van een blinde hoek hebben gehoord….) en worden daarbij door de klanten als grootste kostenpost (lees: sluitpost van de begroting) beschouwd.

Ik moet er niet aan denken om met een trailer van 16 meter over de snelweg te moeten kachelen. Het is meer regelmaat dan uitzondering dat er even snel een personenauto voor je langs schiet richting afrit! Lieve mensen, zo’n trailer met 30 ton vracht heeft echt wel even tijd nodig om te remmen! Het is ook helemaal niet erg om even te wachten totdat de chauffeur zijn 16 meter voor de deur van jouw lokale Appie heeft gefrommeld, integendeel daar doe je hem/haar een heel groot plezier mee!

Daarom een diepe diepe buiging voor deze mannen en vrouwen die dit ondergewaardeerde beroep, elke dag en bij weer en wind (dus ook als het stormt, regent, sneeuwt en mist) uitoefenen!

Liefs ♥ Sandra

18 Comments on Trots op truckers

 1. Maar voor mij hoeven de winkels helemaal niet open te zijn op zo en feestdagen he. Ha, koopzondagen in december wel toegestaan.

 2. Kees Mateijsen // 2 januari 2017 at 13:10 // Beantwoorden

  Zo is het maar net.

 3. Helemaal met je eens. Ik heb ook veel respect voor de heren en dames chauffeur. Van mijn kant ruim baan voor deze kanjers

 4. Marianne van de Sande // 2 januari 2017 at 23:28 // Beantwoorden

  en wat dacht je van kranten?
  wat daar een werk bij komt kijken eer dat deze bij het ontbijt ligt…
  ik rijd iedere nacht,(met veel plezier) net als vele met mij, met een grote bus vanuit een grote loods, alwaar de vrachtwagens de kranten leveren.
  de kranten worden afgeteld, alles in bussen geladen, en dan naar verschillende kleine depots gebracht.
  alwaar die bezorgers alles weer af tellen en dan deur aan deur gaan rond brengen.
  door weer en wind, zes nachten per week….

 5. Goed geschreven!!
  Gelukkig zijn er nog mensen die het snappen 😉

 6. Namens de Appie truckers, bedankt!

 7. Ook namens de jongens en meiden van Hoogvliet Supermarkt…top.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: