Wie stond er bovenaan de top40 op…

Haalde jij vroeger ook altijd een top40 blaadje bij je lokale muziekwinkel of kocht je zo’n popblad zoals de Popfoto of de Hitkrant om dan lekker mee te lezen als de top40 werd uitgezonden? Ik wel, het liefst alle popbladen en dan de posters aan de muur en de songteksten knipte ik uit om later mee te blerren 🙂 Kunnen wij ons niet meer voorstellen in dit computertijdperk, het was voor mij een fluitje van een cent om de top40-lijst van 22 april 1988 op te snorren! Je zult je misschien afvragen, waarom deze datum? Nouuuuuuu, dit was de avond waarop ik de eerste kus kreeg van mijn huidige man…….. hoe romantisch…. ♥ onderstaande 5 clips stonden bovenaan de top 40 op deze datum!

Op nummer 1 staat: Eddy Grant – Gimme Hope Joanna. Deze Britse Zanger en producent scoort in de jaren 80 enkele grote internationale hits. Deze song gaat over de apartheid in Zuid-Afrika.

Op nummer 2 staat: Toto – Stop Loving You – De naam van de band is afkomstig van is afkomstig van het Latijnse In Toto, Et Toto of Et Totas, wat ‘allesomvattend’ betekent. De band is zo genoemd omdat de groep zo veel mogelijk muziekstijlen wil gebruiken bij het maken van hun muziek

Op nummer 3 staat: Taylor Dayne – Jeetje, deze song moet uit ver grijs hoekje van mijn geheugen vandaan komen. Deze Amerikaanse zangeres heeft in het jaar van uitbrengen van deze single in het voorprogramma gestaan van Michael Jackson, nice!

Op nummer 4 staat: Freiheit – Play it cool. Münchener Freiheit is een Duitse popband. De groepsnaam komt van het plein “Münchener Freiheit” dat in München ligt. Soms wordt de groep ook gewoon Freiheit genoemd.

Op nummer 5 staat: Rene Froger met Winter in America, zijn eerste hit. Ik vond het heel mooi nummer totdat hij het samen met Patricia Paay ging zingen bij het afscheid van Adam Curry bij Countdown. Dat……..had…….hij…..niet…..moeten…..doen…. zo zonde!

 

2 Comments on Wie stond er bovenaan de top40 op…

  1. Jaaaah…. het top 40 blaadje!! Nu je het zo zegt, komen er meteen herinneringen naar boven. Ik was ook altijd nieuwsgierig en haalde ook vaak die blaadjes op. Was goedkoper dan telkens de Hitkrant kopen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: