Culturele Raad met Bart Chabot

Met de heerlijke warme stem van singer/songwriter Dieter van der Westen werd de avond van de Culturele Raad geopend op zaterdag 28 januari 2017. Het was volle bak want er stond niemand minder dan Bart Chabot op het programma! Ook ik was weer aanwezig samen met mijn moeder, wij verheugen ons er elke keer weer op, heerlijk!

Pepijn Schoneveld mocht het spits afbijten. Hij is bekend als cabaretier maar ook van zijn rollen in Spangas en Dokter Deen. Kortom een bezig baasje. Hij voerde de zaal op hilarische wijze mee naar zijn persoonlijke leven, zijn gebrek aan testosteron, over zijn vriendin, zijn bezoekjes aan de Hema en de sportschool en wat vooral heel duidelijk werd: hij heeft absoluut geen moeite met beffen. Good to know, toch? 😉

Zanger Dieter van Westen

Na een kop koffie gingen we er eens lekker voor zitten. Bart Chabot had een gesprek met Patrick van Hees. Het bleek dat Chabot de donderdag ervoor nog in het ziekenhuis was geweest omdat hij last had van hartritmestoornissen. Hij heeft toen een “stroomstoot” gehad maarrrrrr hij wilde perse naar Zaandam! Want als hij dan toch dood zou gaan, dan maar bij de Culturele Raad in Zaandam!

Pepijn Schoneveld en de welbekende duivekater.

Met zijn welbekende Haagse accent vertelde hij o.a. over zijn achterbuurman Rutte (de jokkebrok!), zijn vriendschap met Herman Brood, hoe trots hij is op de 2 musicalawards voor Chez Brood, dat hij bezig is met een vervolg hierop, zijn hersentumor, de arts waar hij absoluut geen vertrouwen in had (mafketel!) en zijn vrouw Els.

Deze man die in zijn jeugd al buiten de lijntjes kleurde, letterlijk en figuurlijk, werd door zijn openhartigheid, authenticiteit, intelligentie en vrolijkheid en enthousiasme door het publiek omarmd! Wij hingen aan zijn lippen en hij genoot er zichtbaar van, ging af en toe staan en liet zich weer in de grote stoel vallen met de benen in de lucht en vertelde en vertelde, droeg gedichten voor, herinneringen kwamen boven en af toe kregen wij een wijze les…

Als het aan Chabot had gelegen dan was hij nog uren doorgegaan (moeten jullie op tijd naar bed in Zaandam, moeten de koeien gemolken worden morgen?) maar zelfs bij de Culturele Raad komt een avond aan zijn einde. De inmiddels beruchte duivekater van Bakkerij ……. uit Westzaan (ja, vult u maar in?) werd overhandigd en voorzitter René Sman sloot de avond af met de mededeling dat 18 maart niemand minder dan Kluun aanwezig zou zijn!

Met een grote lach om onze mond gingen wij naar huis… Bart Chabot wat een aimabele man!

Liefs Sandra

p.s. graag hier nog even stemmen op Boekhandel Stumpel die bij elke Culturele Raad de boekenverkoop verzorgd. Zij zijn 1 van de kanshebbers op de Van der Valk Retail Publieks Prijs!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: