De Staat – Afas Live – 18-2-2017

“Weet je zeker dat je zover naar voren wilt? Natuurlijk pap, dan zie je het toch beter” 🙂 Een kleine uitleg bij bovenstaande, ik ben met Chiara bij een concert van De Staat. Die concerten staan erom bekend dat er nogal fanatiek en heftig gedanst word (in mijn ogen beuken de mensen gewoon tegen elkaar aan), maar goed mijn kleine meisje is niet zo klein meer (bijna net zo groot als ik) dus we gaan lekker dicht bij het podium staan.

Eerst het voorprogramma overleven, dat was niet slecht maar na 3 nummers hadden we dat wel gezien. Het moment dat De Staat begon te spelen veranderde meteen de sfeer in de zaal, wat een energie kwam er vrij. De band was in topvorm en had er duidelijk plezier in. Er werden nummer gespeeld van alle albums die ze gemaakt hebben en er werd zelfs een spliksplinternieuw nummer gespeeld (titel is mij ontgaan) en een ingetogen versie van The Prodigy (Firestarter).

Hoogtepunten van de avond waren voor mij de Vinticions Versie van Input Source Select (Beastie Boys) geïnspireerd en de afsluiting Witch Doctor, waarbij Chiara en ik vol overgave mee gingen in de circle pit om de zanger (Torre Florin) heen. “Zie je wel dat het goed is om vooraan te staan pap? Ja lieverd, je hebt helemaal gelijk”…. en gesloopt maar zeer voldaan gingen wij naar huis.

Marco

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: