Wiegelied – Rolf & Cilla Börjlind

In mei 2014 heb ik de eer gehad om dit fantastische schrijversechtpaar te ontmoeten bij de presentatie van hun 2e boek in de Rönning & Stilton-serie: “De Derde Stem”. Ik kreeg toen ook deel 1 uit deze serie mee naar huis”: “Springvloed”. Ik heb deze 2 boeken werkelijk verslonden, wat een fijne schrijfstijl. Na deze meer dan aangename kennismaking heb ik uiteraard deel 3 “Zwarte Dageraad” ook gelezen en 1x raden waar deze 3 boeken zich nu bevinden? In de boekenkast van mijn 15-jarige dochter, zij is ook groot fan en leent deze serie uit aan haar vriendinnen! Maar goed, dat even terzijde, waar gaat Wiegelied over?

Op een nacht vindt de dakloze Muriel een huilend meisje midden in het centrum van Stockholm. Ze heet Folami en is een vluchtelingetje. Muriel neemt het kind onder haar hoede en brengt het naar haar tijdelijke onderkomen. Elders, in Småland, wordt een graf ontdekt met daarin het lichaam van een jongen wiens keel is doorgesneden. Het team van commissaris Mette Olsäter, met daarin de jonge rechercheur Olivia Rönning, gaat naar de plaats delict om de moord te onderzoeken. In de buurt van het graf wordt een mes gevonden met een inscriptie die erop wijst dat de jongen het slachtoffer is van een Roemeense criminele organisatie. Tom Stilton biedt zijn hulp aan bij het onderzoek en wordt samen met Olivia naar Boekarest gestuurd om te achterhalen wie de jongen en zijn moordenaars kunnen zijn. Ze komen een verdachte organisatie op het spoor. Hun onderzoek blijft echter niet onopgemerkt en algauw verkeren ze in levensgevaar.

Met grote verwachting dook ik in Wiegelied. Ten eerste een groot compliment voor de intrigerende voorkant van dit boek, prachtig! De hoofdpersonages uit de voorgaande boeken Tom Stilton en Olivia Rönning spelen weer een prominente rol in Wiegelied. De verschillende verhaallijnen kronkelen als glibberige alen door het boek. De informatie die leidt tot de uiteindelijke ontknoping van dit hele verhaal wordt heel gedoseerd gebracht. Hierdoor blijf je, net als de 3 voorgaande boeken, doorlezen… Ook Wiegelied bevat een groot maatschappelijk thema en dat maakt deze boeken thrillers met een boodschap, het zijn geen verhalen om het verhaal maar verhalen met een stukje bewustwording….aan de ene kant vind ik dat heel goed maar dat maakt de boeken en in dit geval Wiegeland pittig, het verhaal dobbert dagen na het uitlezen nog steeds door mijn gedachten…. Rolf & Cilla Börjlind maken ook met dit boek hun naam meer dan waar!

profielfoto5***** door recensent Sandra Raino

Auteur: Rolf & Cilla Börjlind – Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers – 352 pagina’s – Verschenen: februari 2017 – ISBN: 9789400507838

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: