Meer over… Vinissima & Bubbelblog

Uiteraard is MeerdanSandra niet alleen op het world wide web maar herbergt dit web heel veel leuke, gezellige, interessante, informatieve en zelfs serieuze websites…. Tijd om jullie eens kennis te laten maken met wat “collega”-websites!

Deze week maken jullie kennis met een heuse vinoloog, ja inderdaad iemand die echt verstand heeft van wijn. Dan heb ik het natuurlijk niet over die “slobbertjes” die ik haal bij mijn lokale supermarkt en waar ik alleen maar het predikaat lekkerrrrr of mmmm niet te ….. aanhang… superleuk om haar verhalen te horen en vooral te lezen!

Wie ben jij?

Hallo! Ik ben Ingrid Larmoyeur, een reislustige bourgondiër. De saaie gegevens: 55 jaar, samenwonend, no kids, maar wel met kater Daan (16). Nadat ik literatuurwetenschap studeerde, werkte ik als communicatieadviseur en projectmanager. Wijn was hobby; nu is het grotendeels omgekeerd. Ik ben Register Vinoloog, Liquorist en Register Wijndocent. Ik werk als docent wijn & gedistilleerd bij het Wijninstituut, als wijn- en culischrijver voor mijn eigen bedrijf Vinissima, ben jurylid bij wijnkeuringen en ik verzorg proeverijen.

Hoe heet je website/blog en kun je omschrijven waar je site over gaat?

Ik heb twee blogs: vinissima.nl en bubbelblog.nl. Mijn blog vinissima.nl geeft inspiratie aan fijnproevers en genieters: lekkere wijn-spijs adviezen, cocktails, recepten en culitips, maar ook traveltips. Ik richt me op de culinaire ontdekkingsreiziger. Ik neem lezers mee naar smaakmakende restaurantjes, bijzondere smaakervaringen, boeiende wijngebieden of verrassende wijnen van ‘vergeten’ druiven.

Bubbelblog.nl gaat speciaal over bubbels, de sprankelende wereld van mousserende wijnen dus uit alle windhoeken, van champagne tot Zuid-Afrikaanse vonkelwijn. .•°*

Waarom heb je voor deze naam gekozen?

VINISSIMA ging oorspronkelijk primair over wijnen (vini in het Italiaans). -issimo/issima is altijd de overtreffende trap, helemaal geweldig. Denk maar aan bellissima. De uitgang –a is vrouwelijk. VINISSIMA dus. 😉 BUBBELBLOG, tja, logisch. Een blog over bubbels.

Artikel waar je heeeeeeeeeel erg trots op bent en waarom?

Elke blog is me even lief, maar ik ben bijvoorbeeld heel blij met de kleine wegwijzers voor ‘exotische’ wijnlanden als Armenië, Bulgarije, Hongarije en Macedonië (onderaan bij https://vinissima.wordpress.com/vreemde-druif). En de recepten die ik de laatste jaren maak, hebben me tot een handige hobbykok gemaakt met voorkeur voor Italiaanse gerechten en wereldkeuken.

Wat is het leukste aan bloggen?

Mensen enthousiasmeren en informeren over de leuke en lekkere dingen des levens. Via het bloggen ontmoet ik ook interessante en leuke mensen en kom ik soms op plekken waar ik anders niet zou komen. Als wijnblogger maak je af en toe blogreizen met bloggers/wijnschrijvers en wijnprofessionals uit de hele wereld. Heel informatief, maar ook heel inspirerend! Zo was ik als jurylid voor het prestigieuze Concours Mondial de Bruxelles vorig jaar in Bulgarije, heb ik een studiereis naar Chili en Argentinië gemaakt, perstrips naar Macedonië en de Ardèche en bloggersreizen naar o.a. de Loire en Württemberg.

Daarnaast hou ik via het bloggen mijn kennis bij. De wereld van wijn verandert erg snel. Nieuwe gebieden, andere wijnen, nieuwe regels, onbekende druivenrassen. Het is als vinoloog en wijndocent belangrijk om bij te blijven. Elke keer als ik ergens over schrijf, duik ik in de materie en leer ik weer nieuwe dingen (zie bijvoorbeeld mijn serie over de boeiende wijnen uit Madeira: https://vinissima.wordpress.com/category/madeira/).

En dan natuurlijke de logische vervolgvraag, wat is het stomst aan bloggen?

Tijdgebrek om alles waarover ik zo willen schrijven ook te realiseren.

Als je niet blogt dan?

Geef ik wijncursussen, ga op (wijnstudie)reis, bedenk nieuwe gerechten (we eten thuis 3-4x per week iets nieuws!), maak ik cocktails, bezoek ik wijnevents en wijnproeverijen…en krijg zo weer nieuwe impulsen voor blogs.

Waar zie je naar uit dit jaar?

Mijn blog professionaliseren, meer traveltips opnemen, meer wijnliefhebbers en fijnproevers bereiken en inspireren. En de twee reizen die we dit jaar gepland hebben naar Puglia en Myanmar.

Tot slot nog wijze woorden/mooie quote?

Reizen is dé manier om de sfeer en kleuren, maar vooral ook de geuren en smaken van een land, streek of stad op te snuiven. Andersom proef je via de gastronomie ‘s lands cultuur.

Het motto van mijn blog is: Explore the flavours of life! Er valt nog zoveel moois en lekkers te ontdekken. Ga dus lekker met mij mee op ontdekkingsreis en geniet van de wijnen, gerechten, cocktails en reistripjes die ik beschrijf of laat je inspireren!

Wat een ontzettend leuke en vooral lekkere sites “heeft” Ingrid!

Uiteraard is zij ook te volgen op social media:

Twitter Vinissima of Twitter Bubbelblog, Instagram en Facebook

%d bloggers liken dit: