Restaurant Blauw – Amsterdam

Indonesisch Restaurant Blauw gaat dit jaar met een foodtruck naar foodfestivals en MeerdanSandra kreeg een uitnodiging om alvast te komen voorproeven.  Ik ben geen professionele foodblogger maar ik weet natuurlijk wel wat lekker is!

Samen met collegablogger Hanneke (je weet wel, ik publiceer bijna wekelijks recepten van haar!) waren wij naar Amsterdam afgereisd. Jut & Juul in de grote stad, dat kon natuurlijk niet goed gaan… 5 haltes te ver uitgestapt ( hoe lang kan een Amstelveenseweg zijn, heel lang geloof mij….) en de weg gewezen door buurtbewoner Pieter Schippers kwamen wij hijgend en een half uur te laat op plaats van bestemming aan. Terwijl andere foodbloggers en zelfs de ambassadeur van Indonesië al heerlijk zaten te smikkelen werd er voor ons snel een tafeltje neergezet, een glas wijn gehaald en kwamen wij terecht in een warm Indonesisch bad genaamd restaurant Blauw!

Al uithijgend kregen wij van het zeer vriendelijke personeel een loempia Semarang (zie foto header) op de tafel, lekker gevuld met garnalen en wortel. Al mijn smaakpapillen werden gelijk getriggerd, zoet, zuur, beetje pittig, groente met een bite, heerlijk!

Wel eens geit gegeten? Nee, ik ook niet maar nu wel! Deze boterzachte Sate Kambing is gemaakt van malse geitenhaas gemarineerd in gember, knoflook en ketoembar. De smaak van de geit is kruidig en zeer smakelijk, een aangename kennismaking.

Tijd voor een soepje naar het recept van oma (met geheime ingrediënt!): Bakso, een overheerlijke rundvleesbouillon met balletjes van rund, knoflook en diverse kruiden. Gegarneerd met noedels en selderij. Hanneke en ik hebben zitten proeven en proeven van deze lekkere pittige soep maar helaas niet het geheime ingrediënt kunnen traceren 🙂

Hierna werd er nog Tahu Gejrot geserveerd, gebakken Aziatische tofu met een vegetarische, pittige ketjapsaus met sjalotjes, knoflook, groene pepers en tamarinde. Wowwwwww, deze tahu is echt voor de liefhebbers van pittig!

Na al dat kruidengeweld even wat frissers met Ketoprak, een vegetarische salade van mihoen, selderij en vegetarische kroepoek met een sausje van pinda’s, tamarinde, knoflook, gula jawa en rawit. Deze salade heeft hele subtiele smaken, de groente is knapperig en de pindasaus is niet te overheersend.

Een mooie smakelijke afsluiter van de foodtruckgerechten is Rudjak, Een fruitsalade van mango, granny smith, ananas en komkommer. Geserveerd met een saus van ketjap, gula jawa, tamarinde en rawit.

Restaurant Blauw staat 2 t/m 5 juni op het Taste of Amsterdam festival, hou de Facebookpagina in de gaten voor verdere aankondigingen van foodfestivals.

Alsof deze heerlijke gerechten nog niet genoeg waren, mochten wij ook nog kennis maken met de gerechten van de rijsttafels die in het restaurant worden geserveerd, uiteraard hadden wij daar geen enkele moeite mee ♥ sodemieters wat een heerlijke en vooral verrassende smaken kwamen daar voorbij! Ik heb zelf geproefd: Oedang Blado – gebakken garnalen in pittige saus, Ikan Pepesan – hete makreel, Tempeh Blado – pittige tempeh, Ikan Kecap – kabeljauw in ketjapsaus, Sambal Goreng Telor – hete eieren en Gado Gado – groentegerecht met satesaus.

Restaurant Blauw serveert rijsttafels waaruit je per persoon kunt kiezen uit vlees, vis of vegetarische (zelfs veganistische) variant. Je krijgt hiervan 6 gerechtjes + 9 garnituren geserveerd. Wat mij betreft een absolute aanrader!

Kon ik meer eten, eigenlijk niet….. maar eigenaar van Henk van Hees was jarig en na een mooi verjaardagslied en een glas prosecco kregen wij nog een lekker brok taart geserveerd bij onze thee of koffie. Bij mijn cappucino lag ook nog een stukje spekkoek ♥

Voor de liefhebbers van Indonesisch eten is Restaurant Blauw een absolute must om een keer naar toe te gaan. Niet alleen gevestigd in Amsterdam maar ook in Utrecht, good to know, en natuurlijk straks op de foodfestivals met de foodtruck!

Restaurant Blauw Amsterdam, Amstelveenseweg 158-160, 1075 XN Amsterdam, 020-6755000

Restaurant Blauw Utrecht, Springweg 64, 3511 VT Utrecht, 030-2342463

2 Comments on Restaurant Blauw – Amsterdam

  1. Leuk artikel Sandra! Ik heb je helemaal niet gesproken die maandag (was veel te druk met eten, proeven, genieten 😉 Leuk om het zo weer terug te zien en lezen!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: