Verwennerij bij Thermen Bussloo

Na alle consternatie van afgelopen week met de ziekenhuisopname van Nina en mijn nieuwe baan zijn wij bot toe aan een dagje ontspanning…. Ja, inderdaad ik zie er echt moe en verlept uit op bovenstaande foto…. Even een pas op de plaats dus…..

Met stevige hand worden de warme basaltstenen over mijn benen en rug gewreven, net warm genoeg, net stevig genoeg…. Deze hotstone massage mag wat mij betreft wel uren duren maar helaas zijn de 25 minuten zo voorbij. Marco ligt naast mij en heeft gekozen voor een ontspanningsmassage. Wij maken gebruik van het Vroege Vogel-arrangement van Thermen Bussloo. Je hebt bij dit arrangement de keuze uit een gezichtsbehandeling, hotstone- of ontspanningsmassage van 25 minuten (tussen 10.00 en 12.00 uur).

Net voordat wij in slaap zouden sukkelen, is de massage voorbij…. de 2 masseuses zetten heel pittig onze slippertjes naast de massagetafel en helpen ons in onze badjassen. Wat een schatjes, het beautycentrum ziet er sowieso erg mooi en verzorgd uit in goud- en natuurtinten.

Wat een goed begin van deze dag! Eerst een bak koffie en een gebakje in het restaurantgedeelte en dan gaan wij door naar het saunagedeelte, hier heb je heel veel verschillende sauna’s en baden dat de plattegrond die wij mee hebben gekregen geen luxe is. Onze eerste stop wordt de Rozensauna (70°C) en wij laten ons meevoeren door de klanken van een harp.

Een douche, een dompeling in het zwembad en een rondje door het buitengedeelte (wow, wat veel sauna’s!) later, trekken wij ons terug in het Osmaans Badhuis. Eerst in het kristalstoombad, daarna koel afdouchen, scrubben en dan in het kruidig geurende bloesembad. In de nis boven het kruidenbloesembad zit een grote amethist kristal, ook wel de steen van tevredenheid genoemd, die haar serene krachten de ruimte instraalt.

Al dat gepoedel en ontspan maakt hongerig en wij gaan naar het restaurant. Op de kaart zien wij een heerlijk lunchbuffet staan, dit buffet kan gebruikt worden in restaurant Intens in het nabijgelegen Hotel Thermen Bussloo en gewoon te bereiken in je badjasje via een ondergrondse doorgang. Meer dan voldaan trekken wij ons terug naar de rustruimte…helaas vol, het was best druk op de dag dat wij er waren, dus dan maar naar de lounge waar het op de heerlijke hangbanken of fauteuils ook goed toeven was…. hier een klein uiltje geknapt….

Gaappppp…..strekkkk….. gaappppp…. Ik kom hier natuurlijk niet alleen om te slapen…. Thermen Bussloo staat bekend om zijn opgietingen en rituelen. Op een scherm staat de hele dag in welke sauna en op welk tijdstip dit plaats vindt. Tip: ga op tijd naar de sauna toe want zeker als het een wat drukkere dag is dan zit de sauna snel vol. Fijn is dat er heel veel keus is dus dat er altijd wel ergens plek is. Wij zijn naar de Geysersauna gegaan waar een verzorgingsritueel plaats vond, wij kregen een gel die over het hele lichaam uitgesmeerd kon worden terwijl wij ca. 15/20 minuten in de sauna verbleven.

Het Hamambad (waar je onder water kun je genieten van rustgevende muziek), de Himalaya Zoutkristalgrot en het bubbelbad was de verdere invulling van onze middag. Afsluitend nog een overheerlijke sateetje en wij gingen helemaal zennnnnnn weer richting Zaandijk…

Deze behandeling werd ons aangeboden door Thermen Bussloo ♥ bedankt! Klik hier om naar alle overheerlijke acties te gaan van Thermen Bussloo.

4 Comments on Verwennerij bij Thermen Bussloo

  1. Haha heerlijk he….ik ben dinsdag geweest en mijn blog erover komt as woensdag online!!
    Wat slaap je savonds heerlijk diep he!!❤
    Liefs

  2. Top dat jullie zo genoten hebben, is écht een verwendag, hè. Wij noemen het ook wel een mini-vakantie!! Hadden jullie ook wel verdiend na de trubbels van de afgelopen weken. Volgende maand gaan wij er voor de 1e keer heen. Nu al zin in !!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: