Als we elkaar terugzien – Kristin Harmel + WINACTIE (afgelopen)

Afgelopen week was het heerlijk weer om lekker buiten in het voorjaarszonnetje te lezen. En gelezen heb ik… zelfs toen Marco thuis kwam en ik eigenlijk al het eten op tafel zou moeten hebben staan, zat ik nog verscholen achter een struik te lezen want dit boek heeft mij bij de strot gegrepen…. waar gaat het over?

Columniste Emily denkt dat ze alles kwijt is: haar baan, haar familie en haar grote jeugdliefde. Dan ontvangt ze van een geheime afzender een prachtig, mysterieus schilderij: een portret van een vrouw, die ze direct herkent als een jonge versie van haar onlangs overleden grootmoeder. Er staat geen afzender bij, alleen een handgeschreven briefje met de boodschap: Hij bleef altijd van haar houden. Emily besluit op onderzoek uit te gaan. Wie heeft haar het schilderij gestuurd? Wie heeft het gemaakt? En kende de schilder haar oma? Ze komt op het spoor van dramatische gebeurtenissen in oorlogskampen waar Duitse krijgsgevangenen werkten voor Amerikaanse boeren, en soms verliefd werden op Amerikaanse vrouwen. Door wat ze ontdekt komen ook Emily's eigen levensverhaal, de relatie met haar vader en hun pijnlijke geschiedenis in een ander licht te staan. Zal ze eindelijk de kracht vinden om de confrontatie met het verleden aan te gaan?

“Als we elkaar terugzien” heeft twee verhaallijnen die door elkaar heen lopen. De lijn van columniste Emily in het heden en de lijn van Duitse krijgsgevangene Peter ten tijde van de 2e wereldoorlog. Schrijfster Kristin Harmel weet als geen ander de wreedheden van oorlog en van de mensen in het bijzonder te omschrijven. Maar wat hebben deze 2 nu met elkaar te maken? Hoofdstuk voor hoofdstuk wordt er een tipje van sluier opgelicht en hierdoor blijf je doorlezen en doorlezen en… want ik wilde gewoon weten hoe dit ontroerende verhaal af zou lopen en of uiteindelijk de liefde van alle wreedheden zou winnen…

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Kristin Harmel – Uitgeverij: Boekerij – 384 pagina’s – Verschenen: februari 2017 – ISBN: 9789022579213

Winactie: 1 april bestond MeerdanSandra 1 jaar (en nee, dat is geen grap!), daarom heb ik een leuke actie en verloot ik dit boek!

Wat moet je er voor doen? Laat snel een reactie hieronder achter waarom jij dit boek MOET lezen 🙂 Bij het invullen van je mailadres wordt je automatisch lid van de nieuwsbrief van MeerdanSandra, je kunt dit te allen tijde weer opzeggen. Uiteraard wordt het liken van de Facebookpagina van MeerdanSandra erg gewaardeerd ♥ deze actie duurt t/m 11 april 2017, daarna krijgt de winnaar persoonlijk bericht en zal op Facebook worden vermeld.

Wat een mooie reacties allemaal, de winnaar van dit prachtige boek is: Lennie de Man. Heel veel leesplezier toegewenst Lennie ♥

60 Comments on Als we elkaar terugzien – Kristin Harmel + WINACTIE (afgelopen)

 1. Lijkt me een prachtig boek!
  En Gefeliciteerd met de verjaardag van meerdansandra!
  (geliked en gedeeld)

 2. Je recensie heeft me zoo nieuwsgierig gemaakt, dat ik het boek graag wil lezen..

 3. Wat een mooie titel. Dat zou ik graag willen lezen.

 4. Donja Frank- de Weerd // 4 april 2017 at 13:14 // Beantwoorden

  Prachtige review van een boek die je gelezen MOET hebben lijkt mij, dus hierbij meld ik mij aan!

 5. Anna de Boer // 4 april 2017 at 13:30 // Beantwoorden

  Het lijkt mij een aangrijpend boek,ik ben er benieuwd naar en wil het graag lezen

 6. Dit boek staat heel hoog op mijn lijstje om te lezen. Heb het niet dus deze actie is geweldig, maak graag een kansje.

 7. Heel hartelijk gefeliciteerd met je 1-jarig bestaan van Meer dan Sandra. Ik heb al veel over het boek gehoord en ben heel erg nieuwsgierig geworden. Ik hou wel van een mysterieus verhaal met geschiedenis. Ik wil dit boek heel graag lezen. Nu nog de tijd ervoor vinden. Heel veel succes en plezier met Meer dan Sandra.

 8. Gefeliciteerd .

 9. Deze had ik ook al op mijn lijstje staan. Dus als ik hem win ben ik erg blij.

 10. Dit boek wil ik ontzettend graag lezen.
  Ook hou ik erg veel van oorlogsverhalen.
  Een boek als deze mag zeker niet ontbreken in mijn boekenkast

 11. Mireille Muls // 4 april 2017 at 16:38 // Beantwoorden

  lijkt me een heel emotioneel verhaal! loot graag mee

 12. Hoi Sandra, gefeliciteerd met je 1-jarig jubileum.
  Waarom ik een kans wil maken op dit boek? Nou heel simpel….als het jou bij de strot gegrepen heeft, dan maak je me wel heel nieuwsgierig. En ja, een recensie er over schrijven is natuurlijk ook heel leuk om te doen.
  Ik ga duimen!

 13. Ik gun mijn moeder dit mooie boek voor moederdag. Zij houdt van boeken zoals De bakkersdochter, Familieportret en Haar naam was Sarah. Ik neem altijd boeken voor haar mee en zou haar graag willen verrassen met Als we elkaar terugzien!

 14. Regina Schut // 4 april 2017 at 19:52 // Beantwoorden

  Allereerst wil ik u feliciteren met het 1 jarig bestaan ! Ben zelf gek op boeken waar de WOII een deel uit maakt. Had nog niet eerder iets over dit boem gelezen of gezien en na het lezen van u recensie ben ik nieuwsgierig geworden. Maak dus heel graag kans.

 15. Lijkt me een mooi boek. Het verleden houdt mij wel bezig.

 16. G Stoelwinder // 4 april 2017 at 20:24 // Beantwoorden

  Lees niet zo vaak boeken over de oorlog maar door jou recensie ben ik heel nieuwsgierig naar dit boek geworden.

 17. Ik loot graag mee, de review maakt me nieuwsgierig naar dit boek

 18. Indrukwekkend om te lezen lijkt mij ik loot graag mee

 19. Allereerst gefeliciteerd met 1 jaar meerdansandra. Verder triggert de titel en jouw recensie mij enorm om dit boek in bezit te kunnen krijgen. Dus ik loot graag mee. Wens iedereen succes, maar jou het meest met je leuke site.

 20. Ik wil dit boek graag lezen, helemaal nu ik je recensie heb gelezen.

 21. Annette overvoorde // 7 april 2017 at 20:43 // Beantwoorden

  Dit lijkt me een prachtig boek..en ontroerend, dus ja..ik doe graag mee..

 22. Hieperdepiep…Hoera. Op naar de volgende mijlpaal.

  Een Boek waarin heden en verleden verweven zijn…top. zeker een verleden als de 2e wereldoorlog met alle gruwelen… daar kan niet genoeg aandacht voor zijn. Dus zo’n boek lees ik heel, heel graag.

 23. Gefeliciteerd met je blogverjaardag.

  Ik wil dit boek graag winnen omdat ik van romans hou die meer zijn dan zomaar een ik-hou-van-jou-en-blijf-je-trouw-roman.

 24. Shirley Pellikaan // 8 april 2017 at 01:12 // Beantwoorden

  Het lijkt me heel leuk dit boek te lezen , teneer omdat er een stukje oorlog in verweven zit . Ik lees best vaak oorlogsboeken , dat is altijd verleden . Ik ben echter nu wel heel benieuwd hoe in dit boek heden met het verleden van de oorlog verweven is . Zoiets heb ik nog niet eerder gelezen . Ik denk zoiets als mijn opa was .
  Hij leefde nu maar leefde ook destijds in de concentratie kampen . En ook hij deed nu dingen die eigenlijk een afgietsel waren van destijds .
  Ik weet niet of ik met deze gedachte op de goede weg zit voor het boek van Kirstin Harmel , maar ik waag een kans en laat me verrassen als ik zou winnen .

 25. Lijkt me een mooi boek, dus loot graag mee.

 26. Inge Brunnekreef // 8 april 2017 at 08:13 // Beantwoorden

  Wat een mooie kans zeg. Heb het boek al vaker voorbij zien komen en mijn handen kriebelen om het zlef ook vast te mogen houden en om het te lezen. Indrukwekkend

 27. Brigitta Dielman-Bleeker // 8 april 2017 at 11:03 // Beantwoorden

  Gefeliciteerd met het 1 jarig bestaan van je blog. Ziet er mooi uit. En wat een leuke actie. Ik doe heel graag mee. Succes hoor.

 28. Lyda van den Bos // 8 april 2017 at 15:32 // Beantwoorden

  Allereerst gefeliciteerd met het 1 jarig bestaan, en ja…graag de nieuwsbrief. Zal he op facebook ook opzoeken,leuk! Je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar dit boek,dus doe graag mee!

 29. Karin Berkhof // 8 april 2017 at 23:40 // Beantwoorden

  Gefeliciteerd, loot graag mee.

 30. Omdat ik heel geïnteresseerd ben naar verhalen die zich tijdens de tweede wereld oorlog afspelen!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: