Foto op aluminium

Op 22 april zijn Marco en ik alweer 24 jaar getrouwd…….tjeetje, ik kan het mij als de dag van gisteren nog herinneren 🙂 Ruim een jaar van tevoren bedachten wij saampjes, lekker languit liggend voor de t.v. en kijkend naar Loveletters van Linda de Mol dat trouwen misschien best een leuk idee was. Nee, geen spannende huwelijksaanzoeken of andere gekkigheden, gewoon samen besloten…

Het was natuurlijk nog in het prehistorische tijdperk zonder computer, dus dan koop je trouwbladen, ga je naar trouwbeurzen en ontfutsel je bij familie en vrienden de beste adresjes voor de jurk, pak, bloemen, locatie, muziek en natuurlijk de foto’s! Bij zo’n fotograaf ga je eerst langs voor een intakegesprek en geef je aan wat je wilt. Het was een leuke vlotte gozer die gezellig bij ons de hele dag heeft lopen fotograferen. En dan… dan begint het grote wachten… en wachten… en wachten… en wachten… voordat je weken later eindelijk je officiële fotoreportage kunt ophalen!

Anno 2017, tijden zijn veranderd… lang leve het digitale fototijdperk! Foto’s die zijn gemaakt kunnen bij wijze van spreken een uur later al afgedrukt worden geleverd. Dat hadden Marco en ik toch niet kunnen bedenken zo’n 23 jaar terug (oma spreekt hihi).

Ik ben gek van sites waarin je foto’s kunt afdrukken op puzzels, onderzetters, sleutelhangers…. etc., you name it en Fotocadeau.nl maakt het! Ik hoefde ook niet lang te twijfelen toen dochterbedrijf FotoOpAluminium.nl mij benaderde om een product te testen. Ik had nog een mooie trouwfoto van Marco en mijzelf liggen (ja, inderdaad van die fotograaf van 23 jaar terug), die heb ik gescand en met 2 muisklikken op deze zeer toegankelijke site geüpload.

Daarna had ik nog keus of ik de foto zou laten afdrukken op een witte ondergrond of een geborstelde grijze (RVS) ondergrond. Deze verschillende manieren van afdrukken zorgen beide namelijk voor een heel ander effect.

De belangrijkste kenmerken van een foto op aluminium met een witte ondergrond zijn dat het zorgt voor een heldere weergave van je foto en dat er geen structuur zichtbaar is op de foto. Bij een foto op aluminium zorgt een witte ondergrond voor heldere kleuren. Het aluminium wordt super glad en strak. Zelf heb ik gekozen voor de stoere structuur van een geborstelde achtergrond. Overal waar normaal wit in de foto zit, zie je bij de keuze voor deze achtergrond de echte aluminiumkleur en structuur.

Dinsdag besteld en vrijdag werd onze foto op aluminium afgeleverd en wij waren verrast, blij verrast zelfs met het prachtige resultaat! Doordat de foto op een geborstelde achtergrond is gedrukt heeft deze een mat maar heel levendig effect. We hebben een mooi plekje voor de foto bedacht in onze net opgeknapte slaapkamer ♥ deze foto op geborsteld aluminium in combinatie met mijn steigerhouten boekenkast is echt geweldig! En natuurlijk easy peasy opgehangen met het bijbestelde ophangsysteem!

Een meer dan aangename kennismaking met FotoOpAluminium.nl !

Liefs Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: