Kook-kinderfeestje

Mammmmm, ik wil een kookfeestje! Nina 8 jaar (we hebben het over 2011), een lekkere eter en zij wil eens wat anders voor haar verjaardagsfeestje. Bij ons in de buurt werden destijds ook kookfeestjes gegeven maar die waren nogal pittig aan de prijs, dus creabea als dat ik ben/was heb ik zelf een feestje in elkaar “geflanst” en met een heel leuk resultaat als zeg ik het zelf 😉

Uitnodiging:

Komen er 5 kinderen op het feestje? Koop dan 6 pollepels (5 + je eigen kind natuurlijk).

Deze goedkope pollepels kwam ik online tegen, het viel mij destijds op dat losse pollepels niet zo heel makkelijk en vooral goedkoop te vinden waren.

Zoek een plaatje van een koksmuts, gebruik deze als achtergrond voor de uitnodiging. Print de uitnodiging uit, perforeer er een gaatje in en bindt deze aan de pollepel. Hoe origineel wil je een uitnodiging hebben? Succes verzekerd!

Kleding:

Het feestje kan beginnen, de gasten komen binnen en krijgen gelijk bij binnenkomst een leuke koksmuts en een schortje. Ik had 6 jaar terug rode schortjes maar die kan ik helaas niet meer online vinden. De site waar ik nu naar verwijs heeft hele leuke en goedkope schortjes en mutsen:

Klik hier voor de stoffen koksmuts en hier voor de papieren variant. Klik hier of hier voor de schortjes!

Tijdens het koken had ik de groep in 2 groepjes opgedeeld. Eén groep was in de keuken lekker aan het hakken, snijden en natuurlijk koken en de andere groep ging de schortjes en mutsen oppimpen met textielstiften (o.a. bij de Action). Daarnaast had ik uitgeprinte menukaarten en servetten klaar liggen die nog ingevuld en gekleurd mochten worden (goedkope stickers en glitterplakkers zijn volop te verkrijgen bij de Action).

Menukaart & servetten:

Geen kookfeestje zonder menukaart natuurlijk 🙂

Op deze site kun je zelf menukaarten uitprinten. In de meeste Word-programma’s zitten ook menukaarten-sjablonen of je fröbelt zelf wat in Word natuurlijk!

Koop een pak stevige witte servetten waar de kinderen ook zelf op kunnen tekenen of knutselen.

Recepten:

Overleg vooraf wat jouw kind lekker vindt en wat natuurlijk makkelijk klaar te maken valt met een groep kinderen. Kies voor gerechten waar veel hak- en snijwerk etc. te doen is, zodat de kinderen ook echt wat te doen hebben. Samen met Nina hadden wij vooraf gekozen voor: zelf pindarotsjes maken, cocktailworstjes in croissantdeeg, tortellini en kindvriendelijke tiramisu.

De tiramisu liet ik door de kinderen maken in bakjes die ik vooraf bij de Action gekocht had. Het bleek dat na het koken en snoepen er niet heel veel eetlust meer was. Zo konden de kinderen na het feestje deze bakjes met tiramisu lekker mee naar huis nemen.

Misschien overbodig maar 2 volwassenen is minimaal wel nodig voor begeleiding ( 1 in de keuken en 1 half in de keuken en half bij het knutselen). Let ook op in de keuken met hete pannen en het gas!

Smaak-test

Tussen het knutselen en koken door hebben we nog een smaak-test gedaan. Hoe werkt dat?

Zorg dat je 10 bakjes/schoteltjes met ingrediënten klaar hebt staan, denk aan pindakaas, stroop, mosterd, augurk, ui, chocopasta, smeerkaas, smeerworst, boter, mayonaise. Uiteraard laat je deze niet aan de kinderen zien.

Laat de kinderen allemaal hun koksmuts over hun ogen zakken (of zorg voor een blinddoek) en laat ze de ingrediënten proeven. Na elke smaak mogen ze dit op een formulier zetten. Wie de meeste smaken heeft geraden, heeft gewonnen. Je kunt hier eventueel een kleine prijs aan verbinden.

Drinken:

Serveer de limonade in champagneglazen met een suikerrandje (doop het glas in klein laagje limonade en daarna in de suiker). Rietjes en cocktail-frutsels zijn voor weinig te koop bij de Action.

Ik wens je een heel leuk kookfeestje toe!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: